A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

Láthatatlan vagy fix fogszabályozó készülék, melyiket válasszam?

Láthatatlan vagy fix fogszabályozó készülék, melyiket válasszam? A láthatatlan sínes fogszabályozó készülékek, mint amilyen a HappySmile is, rendkívül kényelmes és hatékony megoldást nyújtanak a fogak sorba rendezésére.Az esetek 90%-ban bármilyen mozgatást el lehet végezni láthatatlan sínekkel is, ha valaki nem szeretne fém készüléket a fogaira ragasztatni. Emellett nagyon kényelmes, hiszen nem kell változtatni az étkezési, vagy a fogmosási szokásokon, hiszen ezekre az alkalmakra ki kell venni a sínt és minden mehet a megszokott rendben.
A technika teljes mértékben digitális, ami azt jelenti, hogy a lenyomatvételt követően (ami történhet digitális scannerrel, vagy szilikon lenyomattal) a fogmozgatást 3D-ben megtervezzük, a síneket 3D nyomtatóval kinyomtatjuk, így azok 100% pontossággal illeszkednek a fogakra.

A HappySmile Láthatatlan sínjei rendkívül népszerűek felnőtt korban, amikor a rögzített készülékek hordása már diszkomfort érzetet adna.

 

Miért válaszd a HappySmile-t?

 • Kényelmes: a 3D tervezés és nyomtatás segítségével 100%-ban a fogaidra illeszkednek a sínek, így nem sértik az ínyrészt.
 • Biztonságos: BPA-mentes műanyagból készül, antiallergén, nem okoz irritációt, vagy allergiát.
 • Könnyen tisztítható: étkezéskor a síneket vedd ki, mosd meg tiszta vízben, mosd meg a fogaidat is, majd tedd vissza. Ennyi az egész.
 • Kevésbé fájdalmas: a rögzített készülékekkel szemben itt nincs a szádba ragasztva semmi, ami irritálná, vagy felsértené a szádat, vagy az ínyedet.
 • Ehetsz bármit: nincs szabály az ételekre, ehetsz a fogszabályozó. készüléked hordása alatt is bármit. Egy a fontos, étkezés előtt vedd ki a sínjeidet, majd mielőtt visszateszed, mosd azokat meg és moss fogat is.
 • Marad, sőt nő az önbizalmad: mosolyogj bátran és magabiztosan, mivel a sínek szinte teljesen észrevehetetlenek.

 

Miért ne válaszd a HappySmile-t?

 • Nem minden esetben nyújt megoldást: a mélyhúzott sínek nem hatékonyak rendkívül erős harapáseltérés, extrém rotálás, vagy héjak esetén.
 • A páciens kooperációja kulcsfontosságú: mivel a sínek nincsenek a fogra rögzítve, így nagyon fontos, hogy legalább 20-22 órát hord, amit csak te tudsz szabályozni.
 • A kezelés alatt problémás a fogak tömése, kezelése: mivel a fogsorod lenyomata a kezelés előtt elkészül, így érdemes a fogaidat rendbetetetni még mielőtt belevágsz, hiszen a sínek fekvése az eredeti lenyomat szerint lesz megtervezve.
 

Hagyományos rögzített fogszabályozók

A rögzített készülékek sokkal elterjedzebbek és közismertebbek a fogszabályozó szakorvosok és sokkal inkább az általános fogorvosok közt. A mai modernebb készülékek már esztétikusabbak, hiszen választhatsz akár a fog színével megegyező racketteket és sínt is. Látszódni attól még ugyanúgy fog, csak kevésbé feltünően.   

A rögzített készülékek elsősorban gyermek és tinédszer körében ajánlottak, hiszen a megfelelő szájhigiénia megtartásán kívül semmi más teendő nincs velük. Emellett extrém mértékű fogmozgatáshoz hatékonyabb megoldást biztosít.

 

Miért válaszd a rögzített készüléket?

 • Nincs napi teendő: a rögzített készülékek, miután a fogakra vannak ragasztva, kisebb gondoskodást igényelnek, “mindössze” a megfelelő szájhigiénia megtartására kell figyelni.
 • Rendkívüli eltéréseket is korrigál: rögzített készülékekkel bármilyen eltérés korrigálható, illetve héjak esetén is ez nyújt megoldást.
 • Több változata van: a modern készülékek akár több színben, vagy a fém mellett esztétikus változatban is elérhetők.

 

Miért ne válaszd a rögzített készüléket?

 • Kényelmetlen: a fém brackettek és a fém ív felsérthetik az ínyedet, vagy a szádat belülről, ezzel sok kellemetlenséget okozhatnak.
 • A mosolyod nem lesz a legszebb: a kezelés alatt bizony zavarhat mosolygás közben a fogszabályozód, hiszen eléggé látványos, így sokak önbizalmán csökkent.
 • Nem mindegy mit eszel: a kemény és ragadós ételek evésekor sérülhet a készülék, így számtalan étel tiltólistára kerül, amikor elkezded hordani a fix készülékedet.  
 • Fájdalmas: a készülék felhelyezése, majd az aktiválások erős fájdalommal járnak pár napon keresztül, illetve gyakran előfordul, hogy sérül az íny, vagy a száj belső fele, amit fontos egyből kezelni.

Segítségre van szükséged, hogy lásd fogszabályozóval, vagy héjjal lehet gyönyörű a mosolyod? Kérj időpontot konzultációra budapesti Referencia Rendelőnkben , vagy keress partner fogászataink között!


Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk