A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása
HappySmile

fogszabályozó

Mi a HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó Rendszer?

A HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó egy sínes fogszabályozó kezelés, mely a fogszabályozás leggyorsabban fejlődő és terjedő technikája, joggal mondhatjuk róla, hogy a fogszabályozás jövője. Elsőre meglepő lehet, hogy egy pillekönnyű, áttetsző műanyag sín -vagy nevezzük alignernek-, képes a fogakat elmozdítani a kívánt irányba. Megmutatjuk, hogy mitől is működik, milyen tudomány van mögötte!
HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó

Orvostudomány

A sínes fogszabályozásban jártas kezelőorvosod a digitális laborunkkal kommunikálva felállítja a megfelelő diagnózist a fogsorod státuszáról, meghatározzuk a virtuális fogmozgatás lépéseit és kisegítő eszközeit, hogy a kezelési terv a lehető leggyorsabban, legpontosabban elérje a célját.

Számítástechnika

A gyártás alapja a high-tech 3D technológia. A Cad/Cam technológia a tervezés és a gyártás nélkülözhetetlen eleme, ami lehetővé teszi a fogazat digitalizálását és a 3D grafikus szoftver (3Shape) által a kívánt állapot megtervezését.

Általános tévhit, hogy ez a technika -a sínes fogszabályozás- csak kompromisszumos megoldás, és csak egyszerűbb fogmozgatások végrehajtására alkalmas. Napjainkban a sínes fogszabályozás átfogó megoldást kínál a fogazati eltérések széles területén.
Hogyan
működik?

Alapanyag

A HappySmile sínek alapanyaga az áttetsző, biokompatibilis, poliuretán multilayer (többrétegű), rugalmas Zendura FLX, mely az aligner típusú fogszabályozók leghatékony alapanyaga. A hagyományos PET vagy PET-G aligner alapanyagok magasabb hőmérsékleten (szájmelegben) hirtelen nagyobb erővel próbálják mozgatni a fogakat, majd erejüket nagymértékben veszítik a hordási idő alatt. Ezzel ellentétben a Zendura FLX háromrétegű kialakításának köszönhetően ellenáll az antagonista fogazatnak és hosszan, lágyan adja át a beletervezett mozgatásokhoz szükséges erőt. Két külső rétege biztosítja a stabilitást, a köztes rugalmas, elasztikus réteg pedig a pontos illeszkedést mind a fogazatra, mind az attachment-ekre.
HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó

A rendszer

Ez az esztétikus és higiénikus fogszabályozó rendszer sokkal gyorsabban és pontosabban működik, mint a fogakra rögzített, hagyományos fogszabályozó.

  • Az első konzultáción a kezelőorvos foglenyomatot vagy intraorális scan-t készít a fogakról, majd átküldi a HappySmile laborunk számára.
  • Egy rendkívül pontos és hatékony grafikai software (3Shape) segítségével szakembereink előre megtervezik az elvárt állapotot.
  • A tervezés során előzetes analízist, számításokat végzünk a fogívekkel kapcsolatban. Így például, egy virtuális állcsontba helyezve a rágási funkció is előre látható.
  • A virtuális fogmozgatási tervben meghatározásra kerül, hogy hány darab sín szükséges az egész kezeléshez, az elvárt eredmény eléréséhez. Ezáltal előre meghatározott a kezelés költsége is, nem lép fel váratlan kiadás az egész időtartam alatt.
  • A kezelési tervről egy 3D animációt a kezelőorvosnak, aki szakmai és esztétikai, a páciens pedig esztétikai véleményt alkothat a megtervezett mosolyról.

A síneket napi 20-22 órán át kell hordani a gyors és eredményes kezelés érdekében, melyek valójában nem csak látványra, hanem érzetre is észrevétlenek.

Milyen esetekben alkalmazható?

  • a fogak közötti rések zárására
  • különböző fogtorlódások feloldására
  • bizonyos fokú fogívszűkület kezelésére
  • a nyitott- és fedőharapás megoldására
  • keresztharapásos esetek kezelésére.

Tapasztalatok szerint az utóbbi -keresztharapásos- esetben kifejezetten hatékonyan működik, mert kiemeli a fogazatot a kezelést hátráltató okklúziós helyzetből.

 

A
HappySmile
Láthatatlan fogszabályozó
előnyei számodra
Diszkrét
A nevében is benne van, hogy a sín szinte láthatatlan, így üzleti tárgyalásokon vagy emberek előtt beszédet igénylő munka esetén is hordható. Esztétikuma által bármikor bátran mosolyoghatsz, nem kell kellemetlenül érezned magad miatta. Pácienseink visszajelzései, hogy nem szokták a beszélgető partnereik észrevenni, hogy van valami a fogsorukon.
Praktikus
A hagyományos fogszabályozási eljárásokkal ellentétben a HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó akár sportolás, vagy bármilyen más tevékenységnél sérülésveszély nélkül használható.
Kiszámítható
A teljes kezelés számítógépen, három dimenzióban előre megtervezett. A szerepét betöltött sínt maximum kéthetente -az eseted és az együttműködésed függvényében-, akár 10 naponta vagy hetente is lehet cserélned. Minden esetben a hatásában az előbbire épülő, de további mozgatást lehetővé tevő sín következik, egészen a tervezett végeredmény eléréséig.
Higiénikus
A sín kivehető, tisztítható (fogkrémmel-fogkefével átsikálva, fogszabályozó tisztító pezsgőtablettába áztatva). Az egész kezelés alatt a fogtisztítás a megszokott rutin szerint történik, tehát nem kell változtatnod fogmosási szokásaidon. Ezáltal még az étkezések is a megszokott módon zajlanak a kezelés végéig, nem kell lemondanod a kedvenc ételeidről sem.
Gyors
A gyors és pontos eredmény eléréséhez ajánlott hordási idő (napi 20-22 óra) betartásával az átlátszó sínek a fogaidat nagyon rövid idő alatt a kívánt irányba állítják.
Nincs mellékhatás
A hagyományos fogszabályozóknak megvan az a veszélye, hogy a felragasztott bracket-ek mellett a nehezebben tisztíthatóság miatt a fogak elszíneződnek, szuvasodni kezdenek. A HappySmile sínek alkalmazása mellett a fogtisztítási szokásaid megtartásával, a fogselyem rendszeres használatával ez a veszély nem áll fenn.
Hatékony
A CAD-CAM program által tervezett fogmozgatás során -a sínek cseréjénél- az új sínek rendkívül pontosan képesek erőt közölni a fogaidra.
Jobb ár-érték arány
Mivel rövidebb a kezelési idő és lehetőség van a részletfizetésre, nem terheli meg egyszerre jelentősen a pénztárcádat. Az előre meghatározott kezelésköltséged kiszámítható, így váratlan kiadások nem fognak felmerülni a kezelési idő alatt.
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk