A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

Adatkezelés

Általános adatkezelési tájékoztató


I. Adatkezelő megnevezése
Cégnév: PRO-DENT 2000 Bt.
Székhely: 8000 Székesfehérvár, Pozsonyi út 58.
Cégjegyzék szám: 07-06-009365
Adószám: 20662505-2-07
Képviseli: Langmár Zsolt
mint weboldal tulajdonos, a továbbiakban Adatkezelő.

Az üzenetek fogadását és megválaszolását érintő adatkezelés

I.Az adatkezeléssel érintettek köre:
A webhely „Kapcsolat” menüpontjából elérhető üzenetküldő felületének használatával, az árkalkuláció kitöltésével vagy e-mail útján a webhelyen feltüntetett e-mail cím(ek) használatával Adatkezelőnek üzenetet küldő Felhasználók.
Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása. A Felhasználó az üzenetküldő felületen kért adatainak önkéntes megadásával, az ott található adatkezelési nyilatkozat előtti jelölőnégyzet bejelölésével és az üzenet önkéntes elküldésével, e-mail útján küldött üzenet esetében az e-mail önkéntes elküldésével járul hozzá a megadott adatai, illetve esetlegesen az üzenetében általa feltüntetett egyéb adatai kezeléséhez.
Kezelt adatok körének meghatározása: Az üzenetküldő felhasználók esetében az adatkezelés a fent hivatkozott üzenetküldő felületen feltüntetett, kitöltendő személyes adatok és elérhetőségek körét, valamint a Felhasználó által az üzenetben (ideértve az e-mail üzenetet is) esetlegesen közölt további adatait érinti.


I.1. Az adatok köre:
név
e-mail cím
telefonszám.
A Felhasználó által az üzenetben (e-mail-ben) esetlegesen közölt további adatai tekintetében Adatkezelő csak az elküldött üzenet tartalma kapcsán szükségszerűen végez adatkezelést annak fogadásakor, azonban az ott esetlegesen közölt személyes adatok megadását Adatkezelő nem kéri Felhasználótól.

I.2. Az adatkezelés célja:
Adatkezelővel történő üzenetváltás lehetővé tétele a Felhasználó számára. A webhelyet meglátogató Felhasználó fent megjelölt önként megadott személyes adatai, elérhetőségei kezelésének célja a webhely üzenetváltással kapcsolatos szolgáltatásai igénybevételének lehetővé tétele az érintett Felhasználó számára.

I.3. Az ezzel kapcsolatos szolgáltatások:
üzenetküldés az üzenetküldő felületen („Kapcsolat” oldal),
e-mail útján küldött üzenet fogadása (a webhelyen feltüntetett e-mail cím(ek) használatával),
a fenti módokon Adatkezelőhöz érkező üzenetek megválaszolása, amit Adatkezelő 48 órán belül teljesít,
Felhasználó komplexebb igényét tartalmazó üzenete esetén az igényének telefonon történő megválaszolása.

I.4. Az adatkezelés időtartama:
Adatkezelő az adatokat a cél megvalósulásáig kezeli.
Ennek megfelelően az üzenetet küldő Felhasználók esetében az adatkezelés időtartama az üzenet megválaszolásáig, illetve a Felhasználó igényének teljesítéséig tart. Adatkezelő az adatokat elektronikusan korlátlan ideig tárolja.

I.5. Az adatok tárolásának módja:
Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönülő adatkezelési listán.

II. Az adatokhoz való hozzáférés és az adatbiztonsági intézkedések

II.1. Az adatokhoz való hozzáférés és az adattovábbítás
Az Ön által megadott személyes adatokhoz az Adatkezelő munkatársai, alvállalkozói férhetnek hozzá a feladataik ellátása érdekében. Adatkezelő a kezelt személyes adatokat más külsős személy felé nem továbbítja.

Az Adatkezelő csak kivételes esetben adja át a személyes adatait más Adatkezelőknek, állami szerveknek.
Így például, amennyiben az Önt érintő ügyben bírósági eljárás indul, és az eljáró bíróság számára szükséges az Ön személyes adatait tartalmazó iratok átadása, a rendőrség megkeresi az Adatkezelőt, és a nyomozáshoz az Ön személyes adatait tartalmazó iratok továbbítását kéri.

II.2. Adatbiztonsági intézkedések
Az Adatkezelő az Ön által megadott személyes adatokat az Adatkezelő szerverein, tárolja. A személyes adatok tárolásához az Adatkezelő más cég szolgáltatását nem veszi igénybe.

III. Az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogai

1. Az Ön hozzáférési jogai

Ön, mint jogosult hozzáférhet a személyes adataihoz.
Ha azt kéri, hogy az Adatkezelő visszajelzést adjon arra vonatkozóan, hogy kezeli-e a személyes adatait, az Adatkezelő köteles tájékoztatást adni, az alábbiakra vonatkozóan:
(a) milyen személyes adatait,
(b) milyen jogalapon,
(c) milyen adatkezelési cél miatt,
(d) milyen forrásból,
(e) mennyi ideig kezeli.
Az Ön azon joga, hogy visszajelzést kapjon arról, hogy az Adatkezelő kezeli-e (vagy sem) a személyes adatait,
(a) az Önre vonatkozó személyes adatokra terjed ki;
(b) nem terjed ki az anonim adatokra;
(c) nem terjed ki a nem Önre vonatkozó személyes adatokra; és
(d) magában foglalja az egyértelműen az Önhöz kapcsolható álnevesített adatokat.
Az Adatkezelő az Ön kérésére hozzáférést és másolatot biztosít a személyes adataihoz.

2. Az Ön helyesbítéshez való joga

Ön jogosult a személyes adatai helyesbítésére. E joga
(a) nem terjed ki az anonim adatokra;
(b) az Önre vonatkozó személyes adatokra terjed ki;
(c) nem terjed ki a nem Önre vonatkozó személyes adatokra; és
(d) magában foglalja az egyértelműen Önhöz kapcsolható álnevesített adatokat.
Az Adatkezelő az Ön kérése alapján megfelelően javítja vagy kiegészíti személyes adatait. Az Adatkezelő az Ön személyes adatainak helyesbítéséről tájékoztatja a személyes adatok címzettjeit (ha vannak ilyenek). Az Adatkezelő azonban nem tájékoztatja a címzetteket a személyes adatok helyesbítéséről, ha a címzettek tájékoztatása lehetetlennek bizonyul vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényelne.

3. Törléshez való jog

Bizonyos feltételek esetén Ön jogosul a személyes adatai törlésére.
Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni az Ön személyes adatait, amennyiben
(a) az Adatkezelő kezeli e személyes adatokat, és
(b) Ön a személyes adatai törlését kéri, és
(c) a személyes adatok nem szükségesek azon célokra, amelyekre az Adatkezelő a személyes adatokat kezeli.
Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni az Ön személyes adatait, ha
(a) az Adatkezelő kezeli az Ön személyes adatait, és
(b) Ön a személyes adatai törlését kéri, és
(c) Ön visszavonja a hozzájárulását, amin az adatainak kezelése alapul, és
(d) nincs más jogalap az Ön adatainak további kezelésére.
Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni az Ön személyes adatait, ha
(a) az adatkezelés az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, és
(b) Ön tiltakozik az ellen, hogy az Adatkezelő kezeli a személyes adatait, és
(c) az ilyen személyes adatok kezelését megalapozó jogszerű ok nem élvez elsőbbséget az Ön tiltakozásával szemben.
Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni az Ön személyes adatait, ha
(a) Ön a személyes adatai törlését kéri, és
(b) az ilyen adatok Adatkezelő általi kezelése nem jogellenes, vagy
(c) a törlés kötelező a hatályos törvények értelmében, vagy
(d) az Ön adatait az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások vonatkozásában gyűjtik.
Az Adatkezelő az Ön személyes adatainak törléséről tájékoztatja a személyes adatok címzettjeit (ha vannak ilyenek). Az Adatkezelő azonban nem tájékoztatja a címzetteket a személyes adatok törléséről, ha a címzettek tájékoztatása lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényelne.

4. Az Ön joga az adatkezelés korlátozásához

Ön kérheti a személyes adatai kezelésének korlátozását.
Az Ön joga a személyes adatai kezelése korlátozásának kérése vonatkozásában
(a) nem terjed ki az anonim adatokra;
(b) az Önre vonatkozó személyes adatokra terjed ki;
(c) nem terjed ki a nem Önre vonatkozó személyes adatokra; és
(d) magában foglalja az egyértelműen az Önhöz kapcsolható álnevesített adatokat.
Az Adatkezelő korlátozza az Ön személyes adatainak kezelését arra az időszakra, amely alatt ellenőrzi az ilyen adatok pontosságát, ha Ön a személyes adatai kezelésének korlátozását kéri és Ön vitatja az ilyen adatok pontosságát.
Az Adatkezelő korlátozza az Ön személyes adatainak kezelését, ha Ön olyan adatok kezelésének korlátozását kéri, amelyek kezelése jogellenes, és Ön ellenzi az ilyen adatok törlését.
Az Adatkezelő korlátozza az Ön személyes adatainak kezelését, ha
(a) Ön a személyes adatai kezelésének korlátozását kéri, és
(b) az Adatkezelőnek már nincs szüksége ezekre az adatokra az adatkezelése céljából, és
(c) Ön az adatait jogi igény előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez igényli.
Az Adatkezelő korlátozza az Ön személyes adatainak kezelését, ha
(a) Ön tiltakozik az olyan személyes adatai kezelése ellen, amik szükségesek az Adatkezelő jogos érdekei céljából, és
(b) Ön annak visszaigazolására vár, hogy az Ön személyes   adatainak   az Adatkezelő általi kezelésére van jogszerű ok, amely nem élvez elsőbbséget az Ön tiltakozásával szemben.
Az Adatkezelő az Ön személyes adatai kezelésének korlátozásáról tájékoztatja az ilyen személyes adatok címzettjeit (ha   vannak   ilyenek). Az Adatkezelő azonban nem tájékoztatja a címzetteket az ilyen korlátozásról, ha a címzettek tájékoztatása lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényelne.
Ha az Adatkezelő korlátozza az Ön személyes adatainak kezelését, akkor
(a) tárolhatja az ilyen személyes adatokat,
(b) az Ön hozzájárulása alapján kezelheti az ilyen személyes adatokat,
(c) kezelheti a személyes adatokat jogi igényének előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez vagy valamely személy jogainak megvédéséhez.

5. Az Ön, mint érintett kérelmének ügyintézési határideje

Az Adatkezelő az Önt a fentiek szerint megillető jogosultságokra vonatkozó kérelmekre indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb egy hónapon belül válaszol.

6. Panasz benyújtásához való jog

Ha Ön úgy véli, hogy a jogait megsértették, az Adatkezelő azt javasolja, hogy kezdeményezzen egyeztetést az Adatkezelővel közvetlen kapcsolatfelvétel útján. Ha az ilyen egyeztetés nem vezet eredményre, vagy ha Ön nem kíván részt venni ilyen tevékenységben, a bírósághoz vagy a NAIH-hoz fordulhat. Bírósági eljárás kezdeményezése esetén dönthet úgy, hogy az eljárást a lakcíme vagy lakóhelye szerint illetékes bíróság előtt indítja meg.

A  NAIH  kapcsolati  adatai  a  következők:
1125  Budapest,  Szilágyi  Erzsébet  fasor  22/C.;
Telefon: +36 1 391 1400;
Fax: +361 391 1410;
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu;
Weboldal: www.naih.hu

7. A jelen tájékoztató módosításai

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy bármikor módosítsa a jelen tájékoztatót. Az Adatkezelő adott esetben levélben vagy e-mailben és minden esetben a vonatkozó jogszabályok szerint tájékoztatja az ügyfeleket az ilyen módosításokról.

 

Kapcsolatfelvétel
Üzenjen nekünk