A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

Zita láthatatlan fogszabályozó kezelése kendőzetlenül (1. rész)

Zita láthatatlan fogszabályozó kezelése kendőzetlenül (1. rész) Zita vagyok, kereken 30 éves, nagyjából három évvel ezelőtt kezdődött a fogszabályozós történetem, aminek a vége a nemrég feltett HappySmile láthatatlan fogszabályozó lett, amivel ismét széppé tudom varázsolni a mosolyomat.

Ekkor kezdtek el kinőni a bölcsességfogaim. Amellett, hogy ez már önmagában is egy roppant kellemetlen, fájdalmas dolog, azzal is együtt járt, hogy a többi fogamat is elkezdte egymásra tolni. Rengeteg rémtörténetet olvastam és hallottam a bölcsességfog műtétekkel kapcsolatban, de vettem egy nagy levegőt és hosszas mérlegelés után egy műtét során megváltam mind a négy bölcsességfogamtól.

Nagyon hamar kiderült azonban, hogy majdhogynem hiába volt a sok fájdalom és szenvedés (a műtét után 3 napon keresztül 1-1 fájdalomcsillapító volt a reggelim-ebédem és vacsorám kis túlzással), a fogsorom átrendeződött, a fogaim egymásra torlódtak és fogorvosi megerősítést is kaptam, hogy már nem fognak maguktól visszarendeződni eredeti helyükre.

Ekkortól kezdett el érlelődni bennem a gondolat, hogy ha szeretnék ismét magabiztosan mosolyogni és szívesen nézni minden reggel a tükörbe, akkor ebben egy profi fogszabályozó szakorvos tudna nekem segíteni.

Nagyon sok lehetőséget megvizsgáltam, de az én "koromban" ☺ azért már nehezebben szánja rá magát az ember rögzített fogszabályozó készülék viselésére. Véletlen egybeesés, hogy egyik alkalommal a fodrászomnál egy középidős hölggyel megismerkedtem, akinek a fiát pont aznap kellett vinni fogszabályozó aktiválásra (amikor állítanak a fix készülék állásán) és elmondta, hogy a mai tinik közt hatalmas divat a fix fogszabályozó. Megtettem mindent, hogy közelebb kerüljön hozzám is ez a "divat", de csak nem akartam rászánni magam.

Utánaolvastam, hogy miben változna az életem rögzített fogszabályozóval (más állagú ételeket kell ennem, nagyon oda kell figyelnem a helyes és igen gyakori fogmosásra), a barátoktól pedig jöttek a horror sztorik, hogy "húúú, nekem 3 évig volt, és kínszenvedés" meg a "jujjj, nekem úgy elrontották, hogy aztán 3 másik orvos tudta helyrehozni".

Amikor ilyeneket hall az ember, akkor mindig 2-3 hónapig szünetelteti a "fogprojektet", de aztán csak oda jut, hogy valamit kellene kezdeni a helyzettel. Talán a mérleg akkor billent át véglegesen és a gondolat akkor vált elhatározássá, amikor már nem annyira szerettem visszanézni magamról mosolygós fotókat. Nagyon elállónak és kiállónak láttam a felső jobb kettes fogamat és nagyon nem tetszett.

A HappySmile rendszerével az interneten találkoztam először, "láthatatlan fogszabályzás" néven. Rögtön lázba hozott, és azon kaptam magam, hogy napi szinten kereske-kutatok információkat, hogy megtudjam, ez-e az ideális megoldás számomra, hogy ismét szép legyen a mosolyom és ne kelljen minden széles mosolyú képemet törölnöm a telefonomból. Mindent elolvastam, ami ezzel kapcsolatban elérhető volt. Nagyon tetszett. Úgy gondoltam, hogy ez kezelés megoldást nyújt számomra és a legkevésbé rontja majd az egómat ☺, hiszen

  • láthatatlan
  • és a lehető legrövidebb idő alatt érem el az álommosolyt

A rendszer lényege, hogy a fogsoromra 100% pontossággal illeszkedő átlátszó sínek segítségével mozgatják a fogaimat. Bizonyos időközönként cserélni kell ezeket a digitálisan legyártott átlátszó síneket, amik a lehető legrövidebb idő alatt helyreigazítják a kiálló "ketteseket".

 

Zita láthatatlan fogszabályozó

Az elhatározás utolsó löketét és egyben az eddig engem ért legjobb dolgoz az adta, amikor lehetőségem nyílt részt venni egy ingyenes konzultáción Budapesten, ahol átbeszéltük, hogy mi zavar, min szeretnék változtatni, egy digitális scannel bescannelték az alsó-felső fogsoromat. Tátott szájjal néztem (szó szerint ☺) ahogy a monitoron 3d-ben ott az egész alsó-felső állkapcsom a fogaimmal.

Ezt követően virtuálisan lemodellezték a fogsorom mozgatását a kezelés ideje alatt, ez volt a virtuális fogmozgatási terv és láttam az elérhető végeredményt, ami megmutatta, hogy hogyan néznének ki a fogaim a fogszabályzás után. Nahát, ez szemkönnybelábadós, meghatódós pillanat volt. ☺ Akkor már magamban eldöntöttem, hogy én ezt szeretném, persze még gondolkodhattam rajta, megbeszéltem a férjemmel, és egy hét múlva már meg is volt az időpontom, hogy mikor kapom meg az első sínt a fogaimra.

 

 

Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk