A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

Miért jobb választás a HappySmile láthatatlan fogszabályozó sportoláshoz?

Miért jobb választás a HappySmile láthatatlan fogszabályozó sportoláshoz?

A láthatatlan fogszabályozók kiváló alternatívát jelentenek a hagyományos fogszabályozókkal szemben, számos előnyük van sportolás közben is.
Ha Te is régóta halogatod a fogszabályozó kezelést, mert aktívan sportolsz, akkor a HappySmile láthatatlan fogszabályozó a legjobb megoldás Neked! 

A küzdősportok és labdajátékok közben nagy a sérülésveszély.  Ha ütés éri a rögzített fogszabályozót viselőt meccs közben, felszakadhat vagy megsérülhet a száj. Sokszor még a fogvédő viselése sem nyújt 100%-os védelmet. 

Annak köszönhetően, hogy a láthatatlan fogszabályzó nem tartalmaz fémből készült kiálló elemeket, nem okoz kellemetlen sérüléseket a szájban. Lágy és rugalmas anyagának köszönhetően nem karcolja az arc belső felszínét, ezáltal kényelmes viseletet biztosít tulajdonosa számára. Ezek különösen fontosak a sportolóknak vagy a gyakori és intenzív testmozgást végzőknek, ahol a sérülés veszélye sokkal magasabb. Ha véletlenül mégis megsérülne vagy megrepedne a sín, akkor sincs gond, hiszen pillanatok alatt digitális nyomtatással egy újat készítenek számodra. 

A fogszabályozás nemcsak a fogak és az állkapocs helyzetének javításában játszik fontos szerepet, de ezzel egyidejűleg segít a hatékonyabb légzés kialakításában is. Az optimalizált légáramlás és a jobb oxigénellátás kimutathatóan pozitívan hat a sportteljesítményre. A megfelelő oxigénmennyiség és az a tény, hogy a HappySmile láthatatlan fogszabályozók viselése kevésbé fájdalmas, kellemetlen hozzájárul a sportolók jobb koncentrációjához és kiváló teljesítményéhez.

Az olyan sportok esetében, mint a balett vagy a tánc, amelyekben a megjelenés kiemelkedő szerepet játszik, a szereplők egyre gyakrabban viselnek láthatatlan fogszabályozót. Ezek a diszkrét eszközök lehetővé teszik, hogy a sportolók magabiztosan és kényelmesen mutathassák meg tehetségüket, anélkül, hogy a fogszabályozó készülékük látható lenne. A modern technológia visszaadja a sportolók szabadságát a színpadon vagy a versenyeken, hiszen biztosak lehetnek abban, hogy mosolyuk ragyogó és természetes marad. A HappySmile láthatatlan fogszabályozó új dimenziót ad a sportolóknak, mivel segítségével egyszerre összpontosíthatnak a technikájukra és a megfelelő megjelenésükre, mely hozzájárul kirobbanó teljesítményükhöz.

Az átlátszó sínek könnyen eltávolíthatóak, így téve könnyebbé a fogak és a fogszabályozó tisztítását a sportolók számára is. A hagyományos fogszabályozókkal ellentétben gyorsan és speciális tisztító eszközök nélkül a saját fogkefénkkel tisztává varázsolhatjuk a sínt és a fogainkat egyaránt. Sportolóként sok esetben nem mindegy milyen ételt fogyasztunk, de a láthatatlan fogszabályozóval ez sem lehet probléma, hiszen a készülék eltávolítása után bármit elfogyaszthatunk, olyat is, amit rögzített fogszabályozóval nem ehetnénk meg. Nagy események vagy fontos meccsek előtt, ha mégis zavarónak bizonyulna a fogszabályozónk, akár el is távolíthatjuk azt. 

Amennyiben sportolóként nagyon feszített a napirended és problémát okozna a gyakori kontrollvizsgálatokon való megjelenés, akkor jó hír lehet számodra, hogy a HappySmile láthatatlan fogszabályozóval a vizsgálatok gyakorisága felére csökken. Nem kell a fogorvosnak minden alkalommal állítgatni a fogszabályozón, hiszen 2 hetente Te magad, egy újabb sín cseréjével könnyen megoldod azt. Természetesen bizonyos időközönként (6-8 hetente) meg kell jelenned a rendelőben, amikor a fogszabályozó orvosod áttekinti, hogy a kezelésed a tervek szerint zajlik-e.

Összességében tehát a HappySmile láthatatlan fogszabályozó

  • ideális a sportoláshoz, mivel kényelmes, nem tartalmaz kiálló részeket, amely sérüléseket okozhatna
  • kivehető, így könnyebb a tisztítása, és az étkezésed sem kell korlátok közé szorítanod
  • magabiztosabb és koncentráltabb fellépést biztosít
  • időhatékony, hiszen a 3D tervezésnek köszönhetően a kontrollok száma kevesebb a hagyományos rögzített készülékekkel szemben

Azonban minden esetben érdemes konzultálnod fogszabályozó szakemberrel, aki segít a megfelelő fogszabályozó készülék kiválasztásában a sport típusának és a Te igényeidnek megfelelően.


Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk