A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

A Jövő Technológiája a Láthatatlan Fogszabályozásban: Bemutatjuk a DPA-t!

A Jövő Technológiája a Láthatatlan Fogszabályozásban: Bemutatjuk a DPA-t!

A HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó élen jár a hazai fogászati fejlesztésekben. A márka filozófiájának alappillére: a kezelések hatékonyságának folyamatos növelése kiváló anyagok alkalmazásával és a páciens komfort maximalizálásával. Míg sokan hajlandóak kompromisszumokra az egyszerűsítés érdekében, a HappySmile ragaszkodik a legmagasabb szintű fogászati technológiához. Ezért használja már a kezdetek óta a csúcstechnológiás digitális rendszereket, melyek garantálják a legprecízebb tervezést,gyártást.

Az elmúlt hónapokban a HappySmile sínek már a legújabb Direct Printed Aligner (DPA) technológiával készülnek a székesfehérvári fogtechnikai laborban. Ez a nemzetközi szinten is új gyártási módszer jelentős változást hozott az aligner gyártás területén. A DPA technológia lényege, hogy a készülékek a korábbi mélyhúzásos vagy nyomóformázásos technológiával ellentétben immár 3D nyomtatással kerülnek gyártásra.

 

Csúcstechnológia a 3D nyomtatásban

A 3D nyomtatás terén számos különféle nyomtató és anyag áll rendelkezésre, amelyek közvetlenül befolyásolják az alignerek minőségét és hatékonyságát. Például az FDM (Fused Deposition Modeling) technológiát alkalmazó filament nyomtatók kedvező árúak és könnyen hozzáférhetőek, azonban sebességük és precizitásuk miatt nem feltétlenül megfelelőek a magas pontosságot igénylő feladatokra. Ezzel ellentétben a DLP (Digital Light Processing) technika, ami az ipari precízióból került át a fogászati alkalmazásokba, páratlan pontosságot és részletességet biztosít. Emiatt választottuk mi is a HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó készülékekhez ezt a módszert. A hagyományos egyrétegű fóliát sok gyártó előnyben részesíti, mivel gazdaságos megoldást kínál. Azonban a HappySmile által használt multilayer, azaz többrétegű fólia sokkal pontosabb, kényelmesebb és gyorsabb kezelést tesz lehetővé, hiszen két keményebb réteg között egy rugalmas réteggel rendelkezik.

A Jövő Technológiája a Láthatatlan Fogszabályozásban: Bemutatjuk a DPA-t!

 

Környezettudatos fogszabályozás: a DPA-val a zöld jövő felé

Az új gyártási módszerrel a HappySmile jelentősen csökkentette ökológiai lábnyomát. Először is az innovatív 3D nyomtatási technológiának köszönhetően megszűnt a korábban szükséges 3D nyomtatott modellek alkalmazása a sínek formázásánál. Másodsorban minden alignert precízen és pazarlásmentesen állítunk elő, annak köszönhetően, hogy a készülékeket közvetlenül a digitális tervek alapján készítjük. Ezáltal az anyagfelhasználás jelentősen csökkent, hiszen korábban az aligner alapanyagául szolgáló fólia lapok körbevágása során rengeteg hulladék keletkezett. Ma már kizárólag  a ténylegesen szükséges mennyiség kerül felhasználásra a készülékek gyártása során. Mindezen felül a nyomtatás pontossága csökkenti az utómunkálatok során keletkező hulladékot is, így a DPA technológia nem csak a fogászati területen hozott újításokat, hanem a környezetvédelem terén is előrelépést jelent.

 

Állandó hatékonyság az alakmemóriának köszönhetően

A hagyományos technológiával készített alignerek 2-3 nap viselés után deformálódhatnak, csökkentve ezzel hatékonyságukat. A DPA technológiával készült alignerek alakmemória tulajdonsággal bírnak, amely jelentős előnyt biztosít a kezelések hatékonyságában. Ezen alakmemóriás technológiának köszönhetően az aligner egyszerű forró vízbe merítéssel azonnal visszanyeri eredeti formáját, és kevesebb mint egy perc alatt ugyanolyan hatékonyan mozgatja a fogakat, mint az első napokon. Ráadásul ez a speciális polimer, amelyből az aligner készül, nem csak formáját őrzi meg, hanem rugalmasságát is, ami megkönnyíti a sínek felhelyezését a fogakra.

 

Egy aligner, ami minden eddiginél precízebb és hatékonyabb

Ez a módszer rendkívül pontos alignerek gyártását teszi lehetővé sima, lágy élekkel, amelyek kiváló illeszkedést biztosítanak, így sokkal hatékonyabbak, mint a hagyományos módszerek. A 3D nyomtatás lehetővé teszi az alignerek testreszabott vastagságának meghatározását a különböző fogakon és területeken, optimalizálva ezzel a fogmozgatás erőátvitelét. Az új technológiával gyártott sínek esetében nincs szükség a készülék éleinek további vágására vagy csiszolására, mert a nyomtatásnak köszönhetően azok eleve simák és komfortosak. Mindezen tulajdonságok mellett az új alignerek képesek olyan bonyolult fogmozgatásokra is, mint a fogak hátrafele történő mozgatása vagy 35°-os forgatása, ami a korábbi módszerekkel nem volt lehetséges.
A pontosabb illeszkedésnek, az alakmemória tulajdonságának és a megnövekedett fogmozgatási lehetőségeknek köszönhetően a DPA technológiás fogszabályozó kezelésekkel gyorsabban érhető el a kívánt végeredmény.

 

Emelt szintű higiénia

A DPA technológiával készült síneket rendkívül egyszerű tisztítani. A készülék speciális anyaga miatt ellenáll a magas hőmérsékletnek, így akár 100°C-os forró vízben is áztathatjuk 1-2 percig. Ez a lépés nem csupán a tisztítást teszi könnyebbé, hanem a fertőtlenítést is elősegíti.

Ha kényelmesebb, hatékonyabb, gyorsabb láthatatlan fogszabályozó kezelést szeretnél, akkor ne várj tovább! Keresd meg a lakóhelyedhez legközelebbi HappySmile Partner Fogászatot vagy kérj időpontot budapesti Referencia Rendelőnkbe!


Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk