A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

A Jövő Technológiája a Láthatatlan Fogszabályozásban: Bemutatjuk a DPA-t!

A Jövő Technológiája a Láthatatlan Fogszabályozásban: Bemutatjuk a DPA-t!

A HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó élen jár a hazai fogászati fejlesztésekben. A márka filozófiájának alappillére: a kezelések hatékonyságának folyamatos növelése kiváló anyagok alkalmazásával és a páciens komfort maximalizálásával. Míg sokan hajlandóak kompromisszumokra az egyszerűsítés érdekében, a HappySmile ragaszkodik a legmagasabb szintű fogászati technológiához. Ezért használja már a kezdetek óta a csúcstechnológiás digitális rendszereket, melyek garantálják a legprecízebb tervezést,gyártást.

Az elmúlt hónapokban a HappySmile sínek már a legújabb Direct Printed Aligner (DPA) technológiával készülnek a székesfehérvári fogtechnikai laborban. Ez a nemzetközi szinten is új gyártási módszer jelentős változást hozott az aligner gyártás területén. A DPA technológia lényege, hogy a készülékek a korábbi mélyhúzásos vagy nyomóformázásos technológiával ellentétben immár 3D nyomtatással kerülnek gyártásra.

 

Csúcstechnológia a 3D nyomtatásban

A 3D nyomtatás változatos anyag lehetőségekkel, számos lehetőséggel kínál, amelyek döntő szerepet játszanak az alignerek minőségében és működésében. Ezért döntöttünk a HappySmile Láthatatlan Fogszabályozók esetében a DPA technológia alkalmazása mellett. A hagyományos mélyhúzásos vagy nyomóformázásos technológiával készített alignerek akár 2-3 nap viselés után deformálódni kezdenek, így folyamatosan veszítenek hatékonyságukból. Az új DPA technológiával gyártott készülékek ezzel szemben alakmemória tulajdonsággal rendelkeznek, ami jelentős előrelépést jelent a kezelés hatékonyságának tekintetében.. A közvetlen 3D nyomtatás lehetővé teszi a rendkívül pontos, lágy élekkel rendelkező alignerek gyártását, melyek jobban illeszkednek, hatékonyabbak a korábbi technológiánál.

A Jövő Technológiája a Láthatatlan Fogszabályozásban: Bemutatjuk a DPA-t!

 

Környezettudatos fogszabályozás: a DPA-val a zöld jövő felé

Az új gyártási módszerrel a HappySmile jelentősen csökkentette ökológiai lábnyomát. Először is az innovatív 3D nyomtatási technológiának köszönhetően megszűnt a korábban szükséges 3D nyomtatott modellek alkalmazása a sínek formázásánál. Másodsorban minden alignert precízen és pazarlásmentesen állítunk elő, annak köszönhetően, hogy a készülékeket közvetlenül a digitális tervek alapján készítjük. Ezáltal az anyagfelhasználás jelentősen csökkent, hiszen korábban az aligner alapanyagául szolgáló fólia lapok körbevágása során rengeteg hulladék keletkezett. Ma már kizárólag  a ténylegesen szükséges mennyiség kerül felhasználásra a készülékek gyártása során. Mindezen felül a nyomtatás pontossága csökkenti az utómunkálatok során keletkező hulladékot is, így a DPA technológia nem csak a fogászati területen hozott újításokat, hanem a környezetvédelem terén is előrelépést jelent.

 

Állandó hatékonyság az alakmemóriának köszönhetően

A hagyományos technológiával készített alignerek 2-3 nap viselés után deformálódhatnak, csökkentve ezzel hatékonyságukat. A DPA technológiával készült alignerek alakmemória tulajdonsággal bírnak, amely jelentős előnyt biztosít a kezelések hatékonyságában. Ezen alakmemóriás technológiának köszönhetően az aligner egyszerű forró vízbe merítéssel azonnal visszanyeri eredeti formáját, és kevesebb mint egy perc alatt ugyanolyan hatékonyan mozgatja a fogakat, mint az első napokon. Ráadásul ez a speciális polimer, amelyből az aligner készül, nem csak formáját őrzi meg, hanem rugalmasságát is, ami megkönnyíti a sínek felhelyezését a fogakra.

 

Egy aligner, ami minden eddiginél precízebb és hatékonyabb

Ez a módszer rendkívül pontos alignerek gyártását teszi lehetővé sima, lágy élekkel, amelyek kiváló illeszkedést biztosítanak, így sokkal hatékonyabbak, mint a hagyományos módszerek. A 3D nyomtatás lehetővé teszi az alignerek testreszabott vastagságának meghatározását a különböző fogakon és területeken, optimalizálva ezzel a fogmozgatás erőátvitelét. Az új technológiával gyártott sínek esetében nincs szükség a készülék éleinek további vágására vagy csiszolására, mert a nyomtatásnak köszönhetően azok eleve simák és komfortosak. Mindezen tulajdonságok mellett az új alignerek képesek olyan bonyolult fogmozgatásokra is, mint a fogak hátrafele történő mozgatása vagy 35°-os forgatása, ami a korábbi módszerekkel nem volt lehetséges.
A pontosabb illeszkedésnek, az alakmemória tulajdonságának és a megnövekedett fogmozgatási lehetőségeknek köszönhetően a DPA technológiás fogszabályozó kezelésekkel gyorsabban érhető el a kívánt végeredmény.

 

Emelt szintű higiénia

A DPA technológiával készült síneket rendkívül egyszerű tisztítani. A készülék speciális anyaga miatt ellenáll a magas hőmérsékletnek, így akár 100°C-os forró vízben is áztathatjuk 1-2 percig. Ez a lépés nem csupán a tisztítást teszi könnyebbé, hanem a fertőtlenítést is elősegíti.

Ha kényelmesebb, hatékonyabb, gyorsabb láthatatlan fogszabályozó kezelést szeretnél, akkor ne várj tovább! Keresd meg a lakóhelyedhez legközelebbi HappySmile Partner Fogászatot vagy kérj időpontot budapesti Referencia Rendelőnkbe!


Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk