A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

Zita láthatatlan fogszabályozó kezelése kendőzetlenül (4. rész)

Miben változtatta meg és miben nem a láthatatlan fogszabályozó az életemet?

Zita láthatatlan fogszabályozó kezelése kendőzetlenül (4. rész) 30 évesen döntöttem úgy, hogy nem halogatom tovább, elegem van abból, hogy nem szívesen látom magam viszont a rólam készült fényképeken, mert nem tetszik a mosolyom, jöjjön aminek jönnie kell, túlélem azt a relatíve rövid időszakot, amíg fogszabályozóval a számban kell léteznem.

30 évesen döntöttem úgy, hogy nem halogatom tovább, elegem van abból, hogy nem szívesen látom magam viszont a rólam készült fényképeken, mert nem tetszik a mosolyom, jöjjön aminek jönnie kell, túlélem azt a relatíve rövid időszakot, amíg fogszabályozóval a számban kell léteznem.

De amikor végső elhatározásra jut az ember, azért jó pár dolog végigfut az agyán. Mi lesz a kedvenc ételekkel? Ehetek majd mindent, vagy totális kompromisszum lesz ez az időszak? Ne készüljön rólam fénykép ez idő alatt, beleértve olyan emlékeket is, mint a kubai nyaralásunk a férjemmel, a legjobb barátnőm esküvője és az unokahúgom születése? És a sport? Belefér, vagy ezen is változtatnom kell majd?

Ilyen és megannyi ehhez hasonló kérdés futott át az agyamon, amikor már úton voltam a HappySmile egyik digitális scan napjára, hogy egy szakembertől halljam végre, milyen út vezet a szép mosolyhoz.   

Amikor a fogszabályzó mellett döntöttem, Dr Balogh Dorottya fogszabályozó szakorvosommal végigmentünk az összes fenti aggodalmamon, megnyugodtam, hogy ez egy olyan rendszer, ami igazodik az életemhez és nem nekem kell igazodni hozzá. Mégis, az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy semmiképp se legyen zavaró sportolás közben.

A sport fontos része az életemnek, nem akartam lemondani róla, rövid időre sem. A HappySmile-lal azonban nincs okom emiatt (sem) aggódni, hiszen sportolás közben is viselhetem anélkül, hogy az zavaró lenne.  Legyen az cross fit vagy spinning óra, sosem zavar edzés közben. Egy dologra figyelek nagyon, hogy edzés során is csak tiszta vizet igyak, mert nem szeretném, hogy a fogaim bármilyen színezett vagy édesített italban ázzanak órákig.

Hab a tortán, hogy nem csak én vagyok folyton mozgásban, hanem a fogaim is :-). 3 hónapja tart a kezelésem és az elmúlt pár hétben nagyon látványosan mozogtak a fogaim, ami néha azt is eredményezte, hogy nem ért össze rendesen a harapásom. Ez egy vicces folyamat, mert egyrészt nagyon örülök, hogy látom és érzem a változást, de igaz ami igaz, néha zavaró harapásnál, evésnél, hogy nem úgy érnek össze a fogaim, ahogy azt az elmúlt 29 évben megszoktam.

De a kellemetlenség hamar homályba vész, már most nagyon boldogan nézek tükörbe, mert látom a változást. Egyre szebb a mosolyom és még fogszabályozóban is egyre bátrabban merek mosolyogni. ☺

Ezen felül pozitív fejlemény, hogy ahogy telnek a hetek, a síncserékkel való kellemetlen első pár nap is lerövidült és a fájdalom is minimális lett.


Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk