A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

Virtuális fogmozgatási terv

Precíz, hightech fogszabályozási eljárás

Virtuális fogmozgatási terv Az esztétikus és higiénikus HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó rendszer alapja a high-tech 3D technológia, melynek köszönhetően a fogszabályozás folyamata nagyon pontosan és gyorsan működik. Ez a dán fejlesztésű számítógépes grafikus szoftver az anatómia szabályainak betartásával vizualizálja a kezelés végére elvárt, illetve megvalósítható állapotot a tervezési instrukciók és elvárások alapján, így a tényleges fogszabályozás elkezdése előtt mind az orvos, mind a páciens is láthatja, hogy a folyamat végén milyen végeredményre számíthat.

Fogsor lenyomat

A folyamat első lépéseként a páciens fogazatáról lenyomat készül, majd a minta egy asztali szkenner segítségével digitalizálásra kerül. A virtuális modelleket a HappySmile laborjában magasan képzett szakemberek dolgozzák fel és elemzik. A tervezés során akár előzetes analízist, számításokat is lehet végezni a fogívekkel kapcsolatban, például egy virtuális állcsontba helyezve a rágási funkció is előre megtekinthető. 

A minták elemzése és feldolgozás után készül el a tényleges virtuális fogmozgatási terv. Ez végeredményben nem más, mint egy látványos animáció, amelyen lépésről lépésre látható, hogy várhatóan hogyan fognak mozogni a fogak a HappySmile Láthatatlan Fogszabályozóval történő kezelés során.

Fogszabályozás fogmozgatási terv

A fogmozgatási terv segítségével kerül meghatározásra, hogy összesen hány darab láthatatlan, biokompatibilis sín szükséges az elvárt eredmény eléréséhez, amelyek lépésről-lépésre kíméletesen mozgatják a fogakat az ideális helyzetükbe. Mivel mindegyik sínt 2 hétig kell hordani, így a kezelés időtartama is előre meghatározható, és minden egyes sínbe a 2 hét múlva elvárt állapotot kódolják.

Az elkészült tervről e-mailben képeket illetve videót küldenek, így a páciens esztétikai véleményt alkothat a megtervezett mosolyról. A szakember a megküldött terven természetesen változtathat a saját vagy páciense igényeinek megfelelően. A fogmozgatási terv része egy pontos árajánlat is, így a páciens esztétikai és anyagi szempontból is felelős döntést hozhat.

Amennyiben a virtuális fogmozgatási terv mind a fogorvos, mind a páciens részéről elfogadásra kerül, elkezdődik a lehelet vékony orvosi műanyagból készült sínek gyártása, amelyek pontosan ott és pontosan akkora mértékben fejtenek ki erőt a fogakra, ahol és amekkorára szükséges.

Amennyiben további kérdése lenne a virtuális fogmozgatási tervvel illetve az eljárással kapcsolatosan, keressen minket bizalommal facebook oldalunkon vagy a www.happysmile.hu oldalon. Írjon nekünk, készséggel válaszolunk. Várjuk Önt is ügyfeleink körében!


Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk