A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

Műtéti fogszabályozás

Mikor jön szóba egy radikálisabb megoldás

Műtéti fogszabályozás A fogszabályozás egy speciális formája, amikor az állcsontok helyzetéből, nagyság – és méretkülönbségből adódóan nem elegendő csak a fogak, a fogsor szabályozása, és a tökéletes mosoly elérése érdekében sebészi, vagyis műtéti beavatkozás is szükséges lehet.

Az állcsont deformitásai legtöbbször beszédproblémával, rágási, illetve nyelési nehézségekkel, állkapocs ízületi kattogással is együtt járnak, ráadásul a kezeletlen állcsont problémák különböző fogágy-betegségekhez illetve hosszú távon a fogak elvesztéséhez vezethetnek. A deformációk ráadásul negatívan befolyásolják az arc megjelenését, mivel diszharmonikus arcprofilt eredményeznek.

Napjainkban már felnőtt korban is bátran belevághat bárki a fogszabályozásba, viszont vannak olyan esetek, amikor a fogszabályozó készülék (akár hagyományos, akár láthatatlan) nem elegendő. Felnőttek esetében korlátozottabb eszközök állnak rendelkezésre a szép mosoly elérése érdekében, mint a gyermekeknél. Néha az úgynevezett mini csavarok alkalmazásával helyreállítható az eltérés, de komolyabb elváltozások, vagyis az állcsontok közötti különbségek (nem egyforma helyzet vagy méret) esetén csak a műtét segíthet.

Amennyiben erre a speciális beavatkozásra van szükség, a fogszabályozás folyamata nagyjából megegyezik a normál fogszabályozás ütemezésével. Ez egy összetett folyamat, melyben – ahogyan az állkapocs műtétet nem igénylő fogszabályozás esetében is – az első és legfontosabb folyamat a tervezés. A várható végeredményt a pácienssel együtt a fogszabályozó szakorvos és a sebész közösen tervezik meg. A tervezés során speciális méréseket is végeznek, hogy a végeredmény majd egy esztétikusabb arc legyen, ahol a fogak és az állcsontok harmonikus egységet alkotnak.

A kezelés több szakaszból áll. Már a műtét előtt elkezdődik a fogsor szabályozása, kialakításra kerül a szabályos fogsor. Ez után következik ténylegesen az altatásban végzett műtét, mely során a sebész az állcsontokat az előre megtervezett helyzetbe Titán lemezekkel és csavarokkal rögzíti. Mivel a műtétet a szájüregen belül végzik, így a műtét nem jár kívülről látható hegekkel. Ez után következik a kezelési folyamat harmadik, egyben utolsó szakasza, melyben folytatódik a fogszabályozás. Ebben a részben a fogszabályozó szakorvos a meglévő fogsort tökéletesíti. Figyel arra, hogy az alsó és a felső állcsont tökéletesen passzoljon, valamint a harapás milliméter pontosan záródjon. A tapasztalatok alapján a teljes kezelés 2-3 évet vesz igénybe.

Bár a műtét szükségessége sokakat elrettent a fogszabályozástól, mielőtt bárki is lemondana a harmonikus arcprofilról, a jobb életminőségről és a tökéletes mosolyról, érdemes alaposan tájékozódni és belevágni az állkapocs műtéttel kiegészített fogszabályozó kezelésről.

Attól függetlenül, hogy a műtéti fogszabályozás nem a HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó szakterülete, a legtöbb fogorvosi probléma kezelésében segíteni tud. A láthatatlan fogszabályozó alkalmazásával gyorsan, pontosan, a külvilág számára észrevehetetlen módon tudja tökéletesíteni az Ön fogsorát is, melyről bővebben a itt olvashat.


Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk