A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

Miért mozdulhatnak el fogaink?

Mitől alakulhatki az az állapot, amikor fogszabályozásra lesz szükség

Miért mozdulhatnak el fogaink? Fogaink már egészen pár hónapos korunktól életünk részei, és szerencsés esetben hosszú évtizedekig segítik a rágást és az emésztést, ezáltal az egészségünk megőrzésének egyik fontos alappillérét képezik.

A rendellenes fogállás főbb funkcionális okai
Mind a tejfogak, mind a maradandó fogaink sok-sok külső hatásnak vannak kitéve nap mint nap, ezért azokra különösen érdemes vigyáznunk. Sokan szembesülünk azzal a problémával már kisgyermek korunkban, hogy egy vagy több fogunk nem megfelelően növekedik. Néha ez csak annyit jelent, hogy a magától kihullani nem akaró tejfog orvosi segítséggel kihúzásra kerül, és a maradandó fog – helyet kapva a fogsorban – be tud illeszkedni. Gyakran előfordul azonban, hogy ilyen esetekben az új fog nem tud szépen beágyazódni, és ettől amolyan keszekuszává válik a fogsor.

A szabálytalan alakú fogsor kialakulását genetikai, hormonális, vagy akár a születés előtt szerzett fertőző betegségek is okozhatják. Akár a kisgyermekkori folyamatos ujjszopás, vagy az alsó és felső állkapocs és a fogak méretének különbsége is lehet a probléma forrása. Emellett a szánkat ért balesetből is adódhat, például egy állkapocstörésből. Ilyen esetben a fogak maguktól nem feltételen fognak a helyes irányba elmozdulni, ezért szakember segítségére is szükség lehet a szabályos fogsor visszakapásához.

A nem megfelelő fogsor beszédzavart, foglazulást, rágóízületi panaszokat okozhat, a torlódottan álló fogakat nehezebb tisztán tartani, ezáltal a fogak könnyebben szuvasodnak.

A tökéletes mosolyhoz vezető út
A szabálytalan fogsor legtöbb esetben nem csak funkcionális, hanem esztétikai problémát is jelent. A szép fogsor alapja a tökéletes mosolynak, amely növeli önbizalmunkat, és előnyösebb megjelenést biztosít számunkra.
A láthatatlan fogszabályozás a külvilág számára láthatatlanul, gyorsan és hatékonyan tud segíteni a tökéletes mosolyhoz elengedhetetlenül szükséges szabályos fogsor kialakításában. Mindezt úgy, hogy a mindennapi tevékenységeket nem hátráltatja, hiszen az eljáráshoz használt átlátszó sínek pontosan illeszkednek a fogakra, nem feltűnőek, nem zavarják a beszédet. Az eredményes kezelés érdekében a síneket szinte folyamatosan használni szükséges, viszont az étkezés, fogmosás, egy-egy fontos esemény idejére, amikor zavaró lenne a fogszabályozó, egyszerűen kivehetőek.

A rendezett fogsor, így a tökéletes mosoly elérésében segít a láthatatlan fogszabályozás magyarországi piacvezetője, a HappySmile.


Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk