A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

Miért érdemes fogszabályozni?

A fogszabályozás alkalmazásának legfőbb okai

Miért érdemes fogszabályozni? Bár sokaknak úgy tűnhet, a fogszabályozásnak leginkább esztétikai okai vannak, valójában a szabályos fogsor elsősorban egészségügyi kérdés. Kusza fogakkal sokkal nagyobb az esélye a fogszuvasodásnak, az ínybetegségek és gyulladások kialakulásának.
 
Szabályos fogsorral az egészségért
A fogszabályozással könnyedén megszüntethetőek azok a harapási rendellenességek, amelyek a fogak és az állkapocs rendezetlen helyzete miatt alakulhatnak ki. Úgy harapunk a legbiztonságosabban, ha egyenletesen oszlik el a fogakra ható erő. Kócos – vagyis összetorlódott, ferdén álló – fogak esetében nincs meg ez a megfelelően arányos erőeloszlás, ami a fogakra és a fogágyra egyaránt negatív hatást gyakorol. A nem egyenletes terhelés miatt még akár az is előfordulhat, hogy egyik fogunk feladja a küzdelmet és kiesik.
 
Fogszabályozással a szuvasodás ellen
Hasonlóan súlyos probléma, hogy a kusza fogakat megközelítőleg sem lehet olyan alaposan megtisztítani, mint a szabályosakat. Mind a fogkefe, mind a fogselyem használata bonyolultabb, bizonyos felületeket esetleg nem is tudunk elérni. Ennek következtében pedig könnyebben kezdenek szuvasodni a fogak, nagyobb az esély az ínybetegségek és a gyulladások kialakulására. Ráadásul a kiálló fogak könnyebben letörhetnek. A szabályos fogsort könnyű tisztán tartani, hiszen egyszerűbb hozzáférni a felületéhez.
 
Szép fogsorral nő az önbizalom
Lelkületünk és önbizalmunk szempontjából sem mindegy, hogy milyen a fogsorunk. A kusza fogú gyerkőcök gyakran válnak csúfolódás tárgyává, ami könnyen bizonytalansághoz és önértékelési problémákhoz vezethet. A szép és egyben egészséges fogsor, illetve a „tökéletes mosoly” önbizalmat ad, hozzájárul a pozitív énkép kialakulásához.
 
Láthatatlan fogszabályozás
Manapság pedig már amiatt sem kell aggódni, hogy a szabályozás ideje alatt el kell „csúfítani” magunkat. A HappySmile piacvezető az úgynevezett láthatatlan fogszabályozás tekintetében. Ezt a technikát alkalmazva a külvilág észre sem fogja venni, hogy éppen kezelés alatt állunk. Az eljáráshoz használt átlátszó sínek pontosan illeszkednek a fogakra, nem feltűnőek, nem zavarják a beszédet, így a feszélyezettség érzése nélkül hordhatjuk a fogszabályzót. Bár a kezelés megkívánja a sínek majdnem folyamatos használatát, azokat könnyen ki lehet venni, így kényelmesen tudunk étkezni, fogat mosni, nyugodtan elmehetünk tárgyalni vagy randizni.

Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk