A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

Mi történik a fogszabályozó konzultációkon és milyen gyakran kell járni?

Találkozás az orvossal, árak, kezelési tervek

Mi történik a fogszabályozó konzultációkon és milyen gyakran kell járni? Rengeteg külföldi, vagy külföldön élő magyar pácienstől kapunk megkeresést arra vonatkozóan, hogy szeretnének HappySmile Láthatatlan fogszabályozó kezelést, de nincsenek itthon, így annyit szeretnének mindössze, hogy kapják meg a síneket és majd ők cserélgetik maguknak.
 

Ez így a valóság elég ambíciózus, így ebben a cikkben szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba, hogy mikor lehetséges ilyen ‘autonóm” kezelés és amikor nem, akkor annak mi az oka, mi történik a fogszabályozó konzultációkon.

Kezdjük az elején - ez történik az első kontrollokon

Az első alkalom egy teljes körű állapotfelmérés. Amellett, hogy megnézzük a fogaid állapotát, lehetőséged van vázolni az elképzeléseidet, illetve fontos, hogy elmondd a korábbi kezelésed részleteit (amennyiben volt korábban is fogszabályozásod). Emellett természetesen veszünk lenyomatot is a fogíveidről (a budapesti referencia rendelőnkben mindezt digitálisan végezzük), valamint panoráma röntgen felvétel is készül. Amennyiben fogaidról digitális lenyomatvétel készül, a szkennelést követően azonnal láthatod milyen lesz az új mosolyod. A Mosoly Szimulátor segítségével megmutatjuk neked a kezelés hozzávetőleges végeredményét.

Érdemes kihasználnod az első alkalmat, és feltenni minden olyan kérdést, ami lényeges lehet a számodra. A konzultáció legfontosabb célja ugyanis, hogy egyértelműek és világosak legyenek a kezelés részletei, azaz ne maradjanak kérdőjelek.

Természetesen az első alkalom során elmondjuk neked a választható megoldások részleteit is. Megismerheted a láthatatlan fogszabályozás velejáróit, illetve a rögzített fogszabályozó készülékek sajátosságait is (amennyiben nem lehetséges láthatatlanul elvégezni a fogmozatást).

Amennyiben úgy döntesz, hogy belevágsz a kezelésbe, egy részletes kezelési tervet készítünk a számodra, amely tartalmazza a kezelés időtartamát, a szükséges sínek számát és a pontos költségeket.

A további kontrollok menete láthatatlan fogszabályozó kezelés alatt

Ennél a fajta megoldásnál, mint amilyen a HappySmile Láthatatlan fogszabályozó is, az egyes kontrollokra ritkábban van szükség, mint sínes fogszabályozásnál. Nálunk ez 6-8 hetente kell, míg rögzített fogszabályozó esetében muszáj minden hónapban ún. aktiválásra menni. 

A gyakoriság mellett a legnagyobb különbséget az adja, hogy egy-egy alkalom rövidebb ideig tart, a kezelés árában pedig benne van valamennyi kontroll díja. Emellett a rögzített készülékek kontrolljaihoz képest nagyságrendekkel kevesebb fájdalommal és kellemetlen érzéssel jár egy-egy ilyen alkalom.

A síneket 2 hetente cserélned kell, amiket önállóan is tudsz végezni. A kontroll időpontjaidon kezelő orvosaink megnézik, hogy minden a terv szerint halad-e. Ha szükséges, akkor kiegészítőket alkalmaznak ( attachement, IPR, intermaxiláris gumizás) és megkapod az új síneket is. 

És itt álljunk meg egy pillanatra, mert itt van a kulcs, hogy miért nem lehet egy kezelést teljesen “autonóm” végezni. Pontosan a kiegészítők miatt. Vannak bizonyos fogmozgatások, amikor minimális eltérést kell korrigálnunk és amikor semmilyen kiegészítőre nincs szükség. Nagyobb mozgatások esetén viszont bizony nagyon fontos, hogy a kezelő orvos a mozgatás megfelelő stádiumaiban igazítson a fogakon. Hiába akarjuk pl. hátra tolni a fogakat, ha azok extrém mód torlódottak, egyszerűen nem lesz hely számukra, így helyet kell teremteni egy kis IPR-rel

Utolsó kontroll

Amikor az utolsó síneknek is a végéhez érsz, akkor következhet a retenció szakasza. Felkerül a fix retainer, lenyomatot készítünk a kivehető retenciós sínekhez, és amennyiben javasolt és te is szeretnéd, tökéletesítünk a fogak formáján. 

Természetesen készül néhány fotó is a fogaidról, egyúttal hasznos tanácsokat kapsz az esztétikus eredmény megőrzéséhez.

Ezért sokkal rövidebb egy láthatatlan fogszabályozós kontroll időpont

Rögzített fogszabályozó készülék választása esetén akontrollok alapos átvizsgálással kezdődnek. A fogorvos ellenőrzi a haladást, szétbontja magát a szerkezetet, tisztítást végez az ívdróton, és aztán újra felépíti a fogszabályozót.

Ezeken az alkalmakon történik meg szükség esetén az intermaxilláris gumi használatának a beiktatása. Minden szükséges információt megkapsz ilyenkor a tisztításról, a levételről és a felrakásról is.
Az utolsó kontroll időpont ugyancsak több időt vesz igénybe, hiszen ekkor lebontásra kerül maga a rögzített fogszabályozó készülék. Eltávolításra kerülnek a brackettek, valamint a fog felszínén maradt ragasztó maradéka is.

A láthatatlan fogszabályozásnál leírtakhoz hasonlóan lenyomat készül a kivehető retenciós sínekhez, felkerül a rögzített retainer, és természetesen lehetőség nyílik az egyeztetésre az esztétikus fogszabályozás szép eredményének megőrzése érdekében.

A fogszabályozás sokak számára egy sokáig halogatott dolog, hiszen idő, energia és természetesen anyagi befektetéssel jár. De a szép és rendezett mosoly rengeteget hozzáad a megjelenésedhez. Gyere el egy kötelezettségmentes konzultációra budapest referencia rendelőnkbe, vagy országszerte közel 200 partner orvosunkhoz és nézzük meg, hogy hogyan tudunk neked is segíteni abban, hogy magabiztosan és tündöklően mosolyogj végre.

Segítségre van szükséged, hogy lásd fogszabályozóval, vagy héjjal lehet gyönyörű a mosolyod? Kérj időpontot konzultációra budapesti Referencia Rendelőnkben , vagy keress partner fogászataink között!


Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk