A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

Jó példa a gyereknek!

Szeghalmi Anita írása (+videó). Miként kezelje egy gyermek és egy szülő, ha fogszabályozásra lenne szükség

Jó példa a gyereknek! Annyiszor találkozok elsősorban anyukákkal, akiknek hasonló korú gyermeke van, mint nekem. Ez alatt, a tíz és az a feletti korosztályt értem. Az a korosztály, akinek hamarosan fogszabályozóra lesz szüksége.

Sokat beszélgetünk a témáról, hiszen hamarosan toppon kell lenni benne. Sajnos a gyerekeknek, elég rossz tapasztalatuk van ezzel kapcsolatban. Nem feltétlen a fizikai részére gondolok, inkább a lelkire. Ciki a fogszabályozó viselése. Nem is értem, vagy is, nagyon is értem, hiszen a mi korunkban is az volt.
Mindenesetre megfontolandó melyik rendszert választjuk és nem csak a büdzsére, gyermekünk igényére is hallgatni kellene.

A napi rutint és a viseléssel járó tapasztalatokat Fanni is látja. Ahogy reggel kiveszem, fogat mosok, reggelizek, kitisztítom és visszateszem. Napközben kevesebbet találkozunk, de azért a hétvégi rutint, ami előtte zajlik, jó ismeri. Tetszik neki és "menőnek" tartja, hogy viselem.

Félévente, ha szükséges közte is, meglátogatjuk Dr Domit, ahogy Fanni hívja.
Nem fél Tőle, szinte felugrik a székre,
egyfolytában dumál neki. Fogkőleszedésre Nikihez, egy közeli rendelőbe járunk, Őt
mindenki imádja, sok ismerősöm fogait tisztítja. Elmondhatom, hogy Niki a kedvenc dentálhigiénikusunk.
Fanni élete részévé vált a rendszeres szűrés és ez fantasztikus, hiszen a prevenció az egyik legfontosabb dolog.

Aprónak nem nevezhető fogai, enyhén rendezetlenek, inkább kifelé állnak. Természetesen akad még egy két tejfog, lassan azon is túlesünk. Amint lehetséges, fogszabályozót fogunk viselni, ami már kiválasztásra került, hiszen anya példát mutat nap, mint nap.
Fanni a Happy Smile fogszabályozót szeretné és én már teljesen biztos vagyok benne, hogy ha a szakorvos is ezt javasolja, akkor belevágunk.
Mikor kérdezik, hogy én miért mentem bele, hogy közel a negyvenhez viseljem, ezt is fel szoktam hozni példának: Kuszás fogakkal, hogy magyarázzam el a lányomnak, hogy neki szüksége van a szabályozásra?!
A változtatás kortalan. Aki erre hivatkozik, csak kifogásokat keres.

Mutass példát gyermekednek!

Beszélgetés a kislányommal eme "kínos" témáról.


Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk