A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

Így válassz a fogszabályozó kezelések közül!

Így válassz a fogszabályozó kezelések közül! Az elmúlt időszakban több telefonhívást is kaptunk páciensektől, akik egy másik fogszabályozó rendszer iránt szerettek volna érdeklődni a mi elérhetőségeinken. A harmadik ilyen hívásnál már hosszabban elbeszélgettünk az érdeklődővel, hogy miért pont az a rendszer érdekli és mit nyújtunk mi. Ezt a cikket, többek között az a beszélgetés ihlette.

A problémák egy részére természetesen nem nehéz megtalálni a megoldást. De amíg az magától értetődik, hogy a túl sárga fogainkkal fogfehérítésre megyünk, az már sokkal kevésbé egyértelmű, mit tehetünk a szabálytalan fogazattal.

Mi kell a fogszabályozáshoz? 

Alapesetben a fogszabályozás két alapvető “kelléke” 

  • a fogszabályozó készülék 
  • és a fogszabályozó szakorvos

Rögzített készülékeknél elképzelhetetlen, hogy a kezelés során az orvos ne végezzen rendszeres kontrollt az eszköz működése felett, ezt hívjuk aktiválásnak. 
Több láthatatlan fogszabályozó márka úgy dolgozik, hogy kontroll vizsgálatokat nem végeznek a kezelés során. A HappySmile-nál mi bátran vállalunk komplexebb eseteket is, azonban a 6-8 hetente történő kontroll vizsgálatnak fontos szerepe van. Ennek a miértjéről részletesebben írunk még lentebb. 

Láthatatlan fogszabályozó készülékek esetén a fenti 2 dolog kiegészül két fontos hozzávalóval, a digitális fogszabályozó laborral és az ott dolgozó technikusok szakértelmével.

A 3D nyomtatás előretörésével egyre több cég kezdett el foglalkozni láthatatlan, ún. mélyhúzott sínek tervezésével és gyártásával. Külsőre mind ugyanúgy néz ki, de a mozgatási hatékonysága nem ugyanaz. A tervező programok kifinomultsága is rendkívül széles skálán mozog és óriási minőségbeli különbségek tapasztalhatók a 3D nyomtatás minősége között. Példaképp érdemes megemlíteni,hogy amíg egy kifejezetten egészségügyi mértékre optimalizált és biokompatibilis anyagokkal dolgozó 3D nyomtató 10 milliós nagyságrendet képvisel addig egy barkács modell ára ennek a 10 százalékát sem éri el. Márpedig több laborban is megtalálható az utóbbi változat. 

Sok múlik a láthatatlan fogszabályozás tervezésén!

Tévedés azt gondolni,hogy ez egy automatizált folyamat, mert nem a “program” tervez. Szakemberek ülnek a tervező program előtt, akiknek a kompetenciája elengedhetetlen a sikeres kezelés megvalósulásához. A tudást pedig Magyarországon egyelőre nem lehet elsajátítani, éppen ezért a mi csapatunk tagjai nemzetközi konferenciákra járnak és 80-100 ezer forintos szakkönyveket forgatnak. Hitünk szerint nem kötünk kompromisszumot a felhasznált anyagok és az alkalmazott technológia minősége kapcsán, nem tesszük ezt annak ellenére, hogy tudjuk, hogy mindenkinek számít a pénz. Nem szabad azonban elfeledkezni arról, hogy a fogszabályozás egy orvosi beavatkozás, nem pedig egy akciós bikini szett. Bármit teszünk, az következményekkel jár, amit a páciens az élete végéig “magán hord” majd. 

Láthatatlan fogszabályozó

Komplexebb esetek kezelése láthatatlan sínekkel? Lehetséges!

A mi digitális technikánk, a tervezőink szakmai tapasztalata és a kezelés során használt kiegészítő eszközök (attachment, intermaxilláris gumi, IPR, mini implant, carriere motion, stb.) lehetőséget adnak arra, hogy komplexebb eseteket is kezeljünk. A mi pácienseink 90%-a olyan felnőtt, akinek nem csupán esztétikai problémája van a fogaival, hanem funkcionálisan is hozzá kell nyúlnunk azok állásához. Ezek pedig mind komplexebb esetek, amiket nem lehet magukra hagyni.

Fogorvosi kontroll nélkül nincs biztos eredmény!  

Mint ahogy már korábban említettük, fontosnak tartjuk a rendszeres fogorvosi, sok esetben fogszabályozó szakorvosi kontrollt. Ez azért fontos, mert a páciens nem biztos, hogy észreveszi kezelés közben, ha a sín nem illeszkedik teljesen pontosan, vagy ha észre is veszi, kontroll lehetőség nélkül nem tudja azt kezelni. Emellett  tervezés során a laborban előre meghatározzuk, hogy mely sineknél lesz szükség az előbb említett kiegészítők használatára. Ezek betartásával garantálható a tervezés során megálmodott gyönyörű eredmény elérése.
Emellett azt tapasztaljuk, hogy a pácienseinkben gyakran merülnek fel kérdések a kezelés során, amikre kielégítő és megnyugtató választ kapnak a saját orvosuktól.

A fogszabályozásnak ma már nincs akadálya felnőtt korban sem, sőt a láthatatlan készülékeknek köszönhetően mindez esztétikai kellemetlenséget sem okoz és nem utolsó sorban a páciensnek az életvitelén sem kell különösebben változtatni, hiszen a sínek kényelmesek, esztétikusak és bármikor kivehetők. 

Láthatatlan fogszabályozó

Régóta morfondírozol, hogy belevágj? Nézzd meg árkalkulátorunk segítségével, hogy milyen kezeléssel lehetne tündöklő a mosolyod. Vagy gyere el a budapesti referencia rendelőnkbe egy kötelezettségmentes konzultációra, hogy lásd pontosan, hogy milyen kezelést tudunk neked javasolni. 

Segítségre van szükséged, hogy lásd fogszabályozóval, vagy héjjal lehet gyönyörű a mosolyod? Gyere el egy konzultációra budapesti referencia rendelőnkbe, vagy a közel 200 partner fogászatunk valamelyikébe és tudj meg többet a lehetséges alternatívákról. 

Scan day bejelentkezés
Ha érdekli, mennyi a fogszabályozás ára, kattintson a gombra.
Kikalkulálom a kezelés árát
Kapcsolatfelvétel
Üzenjen nekünk