A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

Gyermek fogszabályozás

A HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó már tíz éves kortól alkalmazható, esettől függően

Gyermek fogszabályozás Szemünk fénye a gyermek. Azt hiszem, ezzel mindenki egyet tud érteni, akár szülő, akár nem. Amikor a gyermekekről, az ő egészségükről van szó, a szülők próbálnak minél teljesebb körű információhoz jutni, hogy a legjobb, legmegfelelőbb kezeléseket választhassák. Nincs ez másként a fogszabályozással sem.

Jó tudni, hogy már 2-3 éves korban is érdemes megvizsgáltatni a gyermek fogazatát, ugyanis bizonyos eltérések kezelését már ilyenkor el kell kezdeni. A korai felismerés legtöbb esetben segít a súlyosabb fogazati eltérések kialakulásának megelőzésében. Ilyen lehet például az, ha a gyermeket leszoktatjuk az ujjszopásról, ami hosszú távon deformitást okozhat.

Legtöbb esetben a gyermekek fogszabályozása kisiskolás korban kezdődik, amikor a fogváltás már elkezdődött. Ilyenkor vegyes fogazatról beszélünk, a szájban egyaránt megtalálhatók tejfogak és maradandó fogak is. A legfontosabb feladat ebben az időszakban a vegyes fogazat normális fejlődésének biztosítása. Fontos, hogy minden fog a megfelelő helyre kerüljön. Deformitás esetén szükséges lehet a harapás szabályozása, de akár sor kerülhet a tejfog eltávolítása is, ha egy maradandó fog a tejfog miatt nem tud kibújni vagy megfelelő helyre kerülni.

A fogszabályozó viselését fogazati vagy harapási eltérések, illetve az egyes fogak eltérései, úgynevezett fogállási rendellenességek teszik szükségessé. Ezek egy része genetikus, másik részüket nem megfelelő táplálkozási szokások, így például az ujjszopás is okozhatja, de akár hangképzés közben, a nyelv túl intenzív használata is okozhat deformitást a fogsorban.
A gyermekek állkapcsa 8-12 éves kor körül fejlődik legintenzívebben, ekkor alakíthatók leghatásosabban a csontok, viszonylag kis nyomással kialakítható az egészséges és kiegyensúlyozott harapás. A csontfejlődés tinédzserkorban, 16-18 éves fejeződik be.

Gyermekkorban, sok esetben a hagyományos technológiával készülő fix vagy akár kivehető fogszabályozókat alkalmazzák. A fix fogszabályozók kezdetben nagyon sokszor keserítik meg a páciensek életét. Zavaró a beszédben, az evésben, sérülést okoz a szájban, ráadásul a fogak tisztítása is meglehetősen időigényessé és bonyolulttá válik, emiatt a fogak romlásának az esélye is megnő. A kivehető fogszabályozók esetében kezdetekben a megfelelő felhelyezés okozhat problémát, a viszonylag nagy kiterjedésű készülék idegen-érzést okoz a szájban, hosszabb távon pedig a kivehető fogszabályozó tisztításának körülményessége igényel nagyobb figyelmet. A készülékek használata mind a szülők, mind a gyermekek részéről fokozott figyelmet és óvatosságot követel.

A sikeres fogszabályozás vonzó mosolyt ad a páciensnek, ami egészséges önbizalmat ad, ezáltal a gyermek önbecsülését is növeli. A HappySmile rendszere már fiatal korban is megadja mindazt a pluszt, amit a páciensek a hagyományos fogszabályozók alkalmazása közben nem, vagy csak mérsékelten tudnak megtapasztalni: a szinte korlátlan szabadságot, hiszen a láthatatlan sín bármilyen tevékenységben, amikor zavaró lenne, egyszerűen kivehető. Könnyedén és egyszerűen tisztítható, majd a fogak alapos tisztítása után nagyon könnyen újra felhelyezhető. A HappySmile Láthatatlan Fogszabályozót esettől függően már 10 éves kortól bátran alkalmazhatjuk


Kalkulálja ki a fogszabályozás árat gyermeke kezeléséhez a HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó árkalkulátorával.Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk