A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

A fogszuvasodás megelőzése

A fogszabályozás a szuvasodás elleni harc egyik alapja

A fogszuvasodás megelőzése A szájhigiénia fontosságának oktatása már egészen fiatal korban elkezdődik, a legkisebbek is tudják, hogy ildomos legalább háromszor fogat mosni egy nap. Arról pedig a fogkrém, fogkefe, fogselyem, szájöblítő és rágó reklámok gondoskodnak, hogy ne felejtsük el, hogy a szuvasodás milyen károkat okozhat. Ugyanakkor arról kevesebb szó esik, hogy a szabályos fogsor mennyire fontos szerepet játszik abban, hogy megőrizzük fogaink épségét.
 
Szokatlannak tűnhet a megfogalmazás, de gyakorlatilag életben maradásunk mellékhatása, hogy fogainkat folyamatos támadások érik. Az étkezés velejárójaként létrejövő savas kémhatás ugyanis kivonja a védelmet biztosító ásványi anyagokat fogzománcunkból. Ennek a folyamatnak a semlegesítésére alkalmazzuk a már fent említett eljárásokat. Ugyanakkor a problémák gyakran a fogak szabálytalan találkozásánál alakulnak ki, ahova a leghatásosabb módszerrel, a sikálással gyakran el sem tudunk érni.
 
 
Hiába a drága fogkefe, ha rendezetlen a fogsor
Megvehetjük a legdrágább elektromos fogkefét, de mit sem ér, ha a rendezetlen fogaink miatt ki sem tudja fejteni teljes hatását. A szabályos fogsor nem csak esztétikailag jelent pozitívumot, hanem egészségügyileg is! Minél rendezettebbek fogaink, annál jobban tudjuk ápolni őket, valamint a természetes védelmi mechanizmusok is sikeresebben tudnak érvényesülni.
 
Fogszabályozás már láthatatlanul is
A hagyományos fogszabályozás, melytől minden gyermek joggal ódzkodik – az idősebbekről nem is beszélve – gyakran megnehezíti a szájápolást. Talán nem is kell magyarázni, hogy az állandó fogszabályzók, milyen akadályokat gördítenek a fogmosás elé, míg a fogselymezést egyenesen ellehetetlenítik. Gyakorlatilag a céllal ellentétes hatást ér el maga a kezelés mind egészségügyileg, mind esztétikailag. Talán ez az utóbbi tény, ami miatt sok felnőtt elveti a fogszabályozás gondolatát is. Ugyanakkor már léteznek olyan módszerek, melyek láthatatlanul teszik helyre a fogakat, miközben a szájápolást sem gátolják.
 
Hazánkban a láthatatlan fogszabályozás területén a HappySmile az egyértelmű piacvezető. Rendszerüknek köszönhetően úgy kaphatja meg vágyott mosolyát, hogy közben nem veszélyezteti fogai egészségét. A fogszabályzó bármikor eltávolítható, így nem hátráltat a fogápolásban. Az ergonomikus sínek a viselő számára néhány nap alatt teljesen természetessé válnak, és mivel gyakorlatilag láthatatlanok, környezete sem fogja azt érzékelni, talán csak annyit, hogy egyre szebbé válik a mosolya.

Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk