A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

Felnőtt fogszabályozás

Sosem késő elkezdeni a fogszabályozást

Felnőtt fogszabályozás Napjainkban egyre nagyobb a hangsúly a külső megjelenésen, az ápoltságon. Ehhez hozzátartozik, sőt alapvető eleme a szép mosoly, amit egy rendezetlen fogsor elronthat. A világ változik, ma már egyáltalán nem ciki felnőttként fogszabályozót viselni. Sőt, sokan ezt az igényesség egyik jeleként értékelik.

Jó tudni, hogy már 2-3 éves korban is érdemes megvizsgáltatni a gyermek fogazatát, ugyanis bizonyos eltérések kezelését már ilyenkor el kell kezdeni. A korai felismerés legtöbb esetben segít a súlyosabb fogazati eltérések kialakulásának megelőzésében. Ilyen lehet például az, ha a gyermeket leszoktatjuk az ujjszopásról, ami hosszú távon deformitást okozhat.

Jó azt tudni, hogy a fogszabályozó kezelésnek nincs felső életkori határa. Azzal számolni kell, hogy a csontok, így az állcsontok növekedése is befejeződött, így azok illeszkedését nem lehet már olyan mértékben befolyásolni, mint gyermekkorban, és a folyamat is több időt vesz igénybe a kötőszöveti, ízületi merevségek miatt. De soha nincs későn, bármilyen életkorban elkezdhető a kezelés.

Miért érdemes felnőtt korban belevágni a fogszabályozásba?

Hiába egészségesek és fehérek a fogaink, egy kisebb-nagyobb fokú fogtorlódás vagy a fogak túlzott előreállása jelentősen ronthat az összképen. A legnagyobb gondot mégsem az esztétikai kellemetlenségek jelentik, hanem a rágásban vagy az artikulációban jelentkező problémák, nem beszélve a tisztítási nehézségek miatt felhalmozódó lepedékről és fogkőről, melyek miatt sokkal inkább veszélyezteti a fogakat a szuvasodás és a fogágy pusztulása. A modern fogászati technológiák segítségével a fogszabályozáshoz kapcsolódó kellemetlenségek és a kezelés időtartama lecsökkent, az eszközök kinézete pedig jóval esztétikusabbá, akár észrevehetetlenné váltak napjainkra. A fogszabályozásnak változatos formái közül mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet.

Lehet fix és kivehető fogszabályozót használni, de léteznek ennél diszkrétebb megoldások is.  Fontos tudni azt, hogy a fogszabályozó folyamatos és nagyon alapos ápolást igényel. A fix fogszabályozót nehézkes és körülményes tisztán tartani, a fogmosási folyamat is meghosszabbodik emiatt. A használata irritációt okozhat, főként a fogszabályozás kezdetén, valamint egy-egy állítás után felsértheti a száj egyes szöveteit. Az eszköz nem megfelelő tisztítása ráadásul a fogak szuvasodásához vezethet. A hagyományos kivehető fogszabályozók tisztítása egyszerűbb, viszont mindkét esetben zavaró lehet az idegen-érzés, amelyet a viszonylag nagy kiterjedésű készülékek okoznak a szájban.

Sokan vannak, akik idegenkednek a hagyományos fogszabályozók okozta kellemetlenségektől, vagy munkájuk kapcsán nem engedhetik meg maguknak azt, hogy látható jele legyen a fogszabályozásnak. A választásban szerepet játszhat a fentiek mellett a nagyfokú precizitás és a kezelési idő rövidsége is. A HappySmile láthatatlan fogszabályozó rendszer, amely biokompatibilis, teljesen átlátszó, ezáltal viselése közben valóban észrevehetetlen sínek segítségével nyújt hatásos és gyors segítséget, a legmodernebb számítógépes szoftverek alkalmazásával. Viselése nagyfokú szabadságot ad a hagyományos fogszabályozókkal szemben, szükség esetén (étkezéskor, üzleti tárgyalás, randevú) bármikor kivehető, majd a fogsor tisztítása után egyszerűen visszahelyezhető.

Egy tökéletes mosoly megnöveli az önbizalmát, barátságosabbá, sugárzóbbá válik. A tökéletes mosolyra a koronát a szabályos, hibátlan fogsor teszi fel, ezért felnőtt korban is mindenképpen javasolt a fogszabályozás elkezdése. Mindehhez a HappySmile láthatatlan fogszabályozó rendszer a tökéletes választás.


Kalkulálja ki a fogszabályozás árat a HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó árkalkulátorával.Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk