A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

Digitalizálás a fogszabályozásban

3d technológia és digitális mintavétel

Digitalizálás a fogszabályozásban Napjainkban a fogszabályozás egyre több lehetőséget kínál a pácienseknek. A különféle technikai újdonságok, gépek segítségével hatalmas fejlődés történt ezen a területen, amelyek egyre precízebbé, gyorsabbá és kényelmesebbé teszik a fogsor tökéletesítését.

Korábbi blogbejegyzéseinkben érintőlegesen már szóba került ez a téma, de most szeretnénk kicsit részletesebben bemutatni a digitalizálást a fogszabályozásban.
A digitalizálás a legkorszerűbb fogszabályozási procedúrák első és egyik legfontosabb lépése. Ebben a folyamatban készül el a fogsorról vett minta alapján az ún. lenyomat készítése, amely az alapját adja a szakszerű kezelésnek. A lenyomat készítése több módon történhet. Ehhez ma már csúcstechnológiájú gépek sora ad segítséget.

Az egyik ilyen gép az asztali szkenner, amely a fogsorról levett gipszmintát tudja digitalizálni. Ezzel kombinálásra kerül a régebben használt gipszmodell és a digitális technika, így pontosabb eredményeket kapható.

Az intraorális szkenner végül is nem más, mint egy fényképezőgép, amely a mintavételezés során több száz fotót készít a fogsorról, majd ezeket a képeket referenciapontok alapján összefűzi. Alakja hasonlít egy fogkefére, ami a mintavételezést megkönnyíti. Az intraorális szkenner használata során nincs szükség a gipszből készült lenyomatra, a fogsorminta az elkészített fotókból áll elő, így elkerülhetők a kézi modellezés során esetlegesen bekövetkező hibák. A digitálisan előállított fogsorminta képe régebben monokróm volt, ma viszont már van olyan intraorális szkenner, amely színesben tudja előállítani a képet, amely átláthatóbbá teszi a mintát.
A technika fejlődése, és az ezzel együtt megjelenő újabb és újabb, nagyobb tudású gépek egyre precízebb, pontosabb eredményt adnak, melyek segítségével folyamatosan tökéletesedik a fogszabályozás és ezáltal a várható végeredmény is.

Az Outcome Simulation egy olyan speciális lehetőség, amely alig 10 perc alatt el tud készíteni egy vázlatos fogmozgatási tervet. Természetesen ez nem tekinthető véglegesnek, hiszen ahhoz több időre van szükség (még a high-tech technológia ellenére is). Viszont abban segítséget ad ez a program, hogy nagyjából milyen eredményre számíthatnak a páciensek a kezelés végére.

Összefoglalva tehát, a fogszabályozás mintavételezéssel történik, melyet a technológia fejlődésével már korszerű gépek segítségével, digitális formában lehet elkészíteni. A HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó kiterjedt fogorvosi partnerhálózattal rendelkezik, ahol segíteni tudnak önnek is a tökéletes mosoly megtervezésében. Ide kattintva cím szerint tud keresni, ez alapján kiválaszthatja az ön számára legmegfelelőbb partnerklinikát.


Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk