A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

A láthatatlan fogszabályozás előnyei

Egy jövőbe mutató fogszabályozó eszköz

A láthatatlan fogszabályozás előnyei A fogszabályozás típusai közül a láthatatlan fogszabályozás az egyik leginnovatívabb és legmodernebb eljárás. A fogszabályozási folyamatot mindenki ismeri, hallott róla vagy akár saját tapasztalatai is vannak, de az egyes típusok között óriási különbségeket találunk. Mai cikkünkben a láthatatlan fogszabályozás előnyeit szedtük össze egy csokorba.

Miért is érdemes a láthatatlan fogszabályozást választani?

Elsőként azt emelnénk ki, hogy a láthatatlan fogszabályozó – ahogy azt a neve is sugallja – a külvilág számára tényleg láthatatlan. A fogak mozgatása a teljesen átlátszó sínek segítségével történik, melyek viselése így nem zavaró, teljes mértékben esztétikus. Bizonyos munkakörökben ez a láthatatlanság kiemelten fontos, de ez természetesen mindenki számára előnyt jelent a hagyományos fogszabályozókkal szemben. Összességében elmondható, hogy a láthatatlan fogszabályozót viselő páciensek már a fogszabályozás ideje alatt is magabiztosabbak, bátrabban mernek mosolyogni.

Bár a megfelelő hatás elérése miatt szinte folyamatosan viselni kell a biokompatibilis anyagból készült síneket, étkezés vagy egy-egy fontosabb esemény, pl. üzleti megbeszélés, randevú esetén a sínek egy mozdulattal levehetők a fogsorról, majd a fogak tisztítása után egyszerűen visszahelyezhetők, így a láthatatlan fogszabályozó használata tökéletesen komfortos.

A sínek tisztítása ráadásul roppant egyszerű, akár hideg vízzel is tisztíthatóak. Amennyiben a síneket bármi miatt nem tudjuk viselni, a rendelés során kapott tartóban egyszerűen tárolhatóak. Egy-egy sínpárt 2 hétig kell viselni, ezután új síneket kapnak a páciensek, ezért a sínek még egy esetleges intenzívebb igénybevétel mellett sem használódnak el, nem deformálódnak, nem színeződnek.

A külvilág számára látható előnyök mellett érdemes szót ejteni arról is, hogy a láthatatlan fogszabályozó használata során a pácienseink kevesebb fájdalmat éreztek. A sínek felhelyezésekor keletkező diszkomfort érzés is jóval kisebb, mint az egyéb, hagyományos típusú fogszabályozók használata esetén. A láthatatlan fogszabályozót viselők tapasztalatai alapján a többségük egyáltalán nem érzékelt semmilyen negatív érzést vagy fájdalmat. A fájdalom- vagy diszkomfort érzetről beszámoló páciensek esetében pedig pár órán belül már jelentős javulás következett be.

A fogszabályozás során előfordulhat, hogy a túl nagyfokú mozgatás, vagyis az úgynevezett erőhatás miatt felszívódhat a fogak gyökere, ami hosszú távon a fogak elvesztését eredményezheti. A láthatatlan fogszabályozó használata során ennek minimális az esélye, hiszen a pontos számítógépes tervezés miatt sokkal kíméletesebben lehet a fogakat mozgatni, mint a hagyományos fogszabályozóval történő kezelés során.

Végül, de nem utolsó sorban nem elhanyagolható tény, hogy kellő körültekintéssel a láthatatlan fogszabályozás akár implantált vagy rögzített pótlásokkal rendelkező páciensek esetében is sikeresen alkalmazható.

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését, a láthatatlan fogszabályozó oldalunkon megtalál minden fontos információt a HappySmile Láthatatlan Fogszabályozóval kapcsolatosan. Ha pedig további kérdései lennének, keressen bizalommal minket a honlapunkon található elérhetőségeink bármelyikén, illetve űrlapunk segítségével.


Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk