A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

A digitalizált minták feldolgozása

Nagy szaktudás igénylő, hightech folyamat bemutatása

A digitalizált minták feldolgozása Bizonyára már Önben is felmerült az a kérdés, hogy a fogszabályozási folyamatban mi történik a mintavételezés után.

A fogsorról készült digitális mintát asztali vagy intraorális szkenner segítségével készítik el a szakemberek, és ekkor kezdődik el a speciális, nagy szaktudást és precizitást igénylő feladat, a digitalizált minták feldolgozása, mely több részből áll. Mai blogbejegyzésünkben ezekbe szeretnénk egy kis betekintést nyújtani.

Az eljárás első lépéseként a fogsort részekre bontják. Megnézik, hol van a koronai rész, hol kezdődik az íny. Ezt a lépést kézzel finomítják a minél precízebb eredmény elérése érdekében. Ez után következik a Messio-Disthalis szélesség, vagyis a fogak szélességének megállapítása, illetve rögzítése.  A középvonalhoz közelebb eső a meziális, a távolabb eső a disztális felszíne a fognak.

Következő lépésként meghatározzák a foggyökerek hosszát, illetve a fogak forgatásának, elmozdításának a központját is. Ehhez akár egy speciális CT felvételt, egy ún. CT ConeBeam DICOM fájlt is felhasználhatnak. Ez az anyag hozzácsatolható a 3D-s fogmozgatási tervhez, így már láthatóvá válnak a foggyökerek is, ezáltal könnyebb beállítani a forgatási, illetve a mozgatási pontokat.

Ezek után az alapsíkok beállítása következik: a középvonal, azaz a medián sík, valamint a horizontális sík, emellett a metszőfogak és a rágófogak zónájának meghatározása. Szakkifejezéssel élve ez pedig nem más, mint az anterior-posterior, amely egy, az anatómiában használt fogalom, jelentése pedig az elülső-hátulsó tengely.

A procedúra utolsó, de nem elhanyagolható pontja a gingiva, vagyis az így pontos meghatározása. Ebben a fázisban azt nézik meg a szakemberek, hogy az íny pontosan hol találkozik a koronai résszel.

A fentiek alapján egyértelműen látszik, hogy a tökéletes digitális minta csak az alap, önmagában nem elegendő, hiszen a minta elemzése és feldolgozása alapján lehet csak teljesen egyénre szabott eredményt produkálni, ami a minél tökéletesebb fogszabályozást segíti. Ehhez pedig nagyfokú szaktudás és gyakorlat szükséges, ezért nem mindegy, hogy kire bízzuk a fogainkat, illetve fogsorunk tökéletesítését.

A HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó országszerte kiterjedt partner fogászatain keresztül kínálja korunk egyik legmodernebb fogszabályozási formáját. A láthatatlan fogszabályozás rövidebb kezelési idővel, rendkívül pontos és könnyen tisztítható biokompatibilis áttetsző sínekkel, mások számára tényleg láthatatlan módon segít Önnek is a tökéletes fogsor és a magabiztos mosoly elérésében.

Rádaásul árkalkulátorunk segítségével azt is meg tudjuk mondani még a kezelés megkezdése előtt, hogy a láthatatlan fogszabályozó kezelés hozzávetőleg milyen költségű lenne az Ön számára.


Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk