A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

5 trükk, amit neked is ismerned kell, ha láthatatlan fogszabályozót szeretnél

5 trükk, amit neked is ismerned kell, ha láthatatlan fogszabályozót szeretnél A HappySmile láthatatlan fogszabályozás egy fantasztikus módja annak, hogy a fogaidat felnőtt korban is, szinte észrvehetetlenül széppé varázsold. Egyre népszerűbb itthon is és nagyon látványos változást érhetsz el már 1-2 hónap után.

Az igazi előnye nem csupán az, hogy láthatatlan, de emellet sokkal kényelmesebb és higiénikusabb fogszabályozó alternatíva, mint a rögzített készülékek. Nem kell változtatni az étkezési szokásaidon, bármit ehetsz a fogszabályozás ideje alatt is. Egy a lényeg: a síneket vedd ki és moss fogat mielőtt visszateszed. Emellett nem kell különféle speciális fogtísztító eszközöket sem beszerezned, hiszen a fogmosás módja is marad a megszokott.
Ha már elkezdted a HappySmile kezelésedet, vagy csak gondolkodsz rajta, íme 5 tipp, amivel még kényelmesebb és hatékonyabb lesz a fogszabályozós időszakod.

 

1. Az utazófogkefe a legjobb barátod ebben az időszakban, mindenféleképpen szerezz be egyet

Mindig legyen nálad fogkefe és fogkrém, ezért érdemes egy kényelmesebb, “utazó méretet” beszerezni. Így bármikor fogat tudsz mosni a nap során, étkezések után és megőrizheted fogaid épségét a kezelés alatt is végig. Ha esetleg olyan helyen vagy, ahol nincs erre mód, kapj be egy cukormentes rágót, rágd 5-8 percig és aztán tedd vissza a síneket. Majd amint módodban áll, mosd is meg a fogaidat.

Az ilyen szintű rendszeres fogmosás eleinte kicsit macerásnak tűnhet, de könnyen meg lehet szokni és amellett, hogy épek maradnak a fogaid, a lehelleted is mindig tökéletes lesz.

 

2. Az új síneket éjszakára rakd be előbb

A láthatatlan fogszabályozás ugyanúgy járhat némi fájdalommal, mint a rögzített készülékek hordása. Ez főleg a kezelés elején jelentkezhet, illetve a sínek cseréjekor, amikor nagyobb nyomóerő nehezedik a fogakra, vagy épp egy másik fog mozgatása kezdődik el. Ezért fogadj meg egy tanácsot: a síncserét időzítsd estére, vegyél be egy fájdalomcsillapítót és így feküdj le aludni. Ezzel a trükkel a legkellemetlenebb periódust átalszod és másnap már sokkal enyhébb lesz a fájdalom, amit akár munka mellett kell elviselned.

 

3. Figyelj oda a sínjeidre

A sínek tisztítása rendkívül egyszerű, mindössze öblítsd le hideg vízzel, hetente egyszer pedig érdemes akár Corega Tabs vízben áztatni picit, hogy minden lerakódás leoldódjon róla.
A fogkrémmel csínján bánj, nem szükséges mindennap azzal megmosnod, mert a gyakori fogkrémmel való mosás károsíthatja a sínt.

Emellett fontos, hogy a sínek doboza legyen mindig nálad és ha kiveszed, ebben tárold. Így elkerülheted, hogy véletlenül megsérülnek, esetleg eltörnek a sínek.
 
Your browser does not support the video tag.
 

4. Nem mindegy mit iszol

Aranyszabály : igyál sok vizet. Ezzel kellően hidratált leszel és elkerülöd a kellemetlen szájszagot és a szájszárazságot is.

Fontos, hogy forró italokat, mint például tea, vagy kávé ne fogyassz, miközben a sín a fogaidon van, mivel hő hatására sérülhetnek. Ugyanígy tiltólistán van a vörösbor is a sínek hordása közben, mivel a színes italok elszínezhetik a sínt, és gondolom nem szeretnéd, hogy sárgábbnak tűnjenek a fogaid.

Ha szórakozni mész és alkoholt iszol, válassz semmleges színű italokat, mint a fehér bor, gin, vagy a vodka. Az okot nem kell ismét magyarázni. ????

Kerüld a cukros üdítőket is, amikor a sín a szádban van. Egyrészt a fogaid is meghálálják, másrészt így elkerülheted, hogy ragadósnak érezd a fogaidat.
Mindig moss fogat ivás után is, kivéve persze ha vizet iszol. Ez nem jelenti azt, hogy minden korty után szaladj a mosdóba, de a kávé szünet, vagy a buli végén mindenféleképpen tégy egy 2 perces kitérőt.

 

5. A síneket bizony hordani kell

Egyrészt fontos, hogy az előírt 20-22 órát mindenféleképpen hordd a sínjeidet a kezelés alatt. És mindez a kezelés után sem ér véget, de ezt a fogszabályozó szakorvosod is elmondja majd. A kezelés után ún. retainer síneket kapsz, amiket éjszaka kell hordanod, hogy ne kezdjenek el visszamozdulni a fogaid.

A pácienseink 40%-ának már volt korábban ilyen, vagy olyan fogszabályozója, viszont az évek alatt elkezdtek visszamozdulni a fogaik. Ha már ennyi időt, pénzt és energiát fektetsz abba, hogy szép legyen a mosolyod, a legkevesebb, hogy aztán is vigyázol rá. ????  

Segítségre van szükséged, hogy lásd fogszabályozóval, vagy héjjal lehet gyönyörű a mosolyod? Kérj időpontot konzultációra budapesti Referencia Rendelőnkben , vagy keress partner fogászataink között!


Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk