A PRO-DENT 2000. Bt. kapacitásbővítő beruházása

5 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a fogsoroddal kapcsolatban

Pedig fontos lehet

5 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a fogsoroddal kapcsolatban Banális problémák és kérdések kerülhetnek napvilágra, itt van 5 tény, ami segít eloszlatni a tévhiteket.

A legtöbb felnőttnek 32 foga van
Ez az információ bizonyára nem jelent újdonságot. A tejfogak már születés előtt, az anyaméhben elkezdenek kialakulni, a magzat 6 hónapos korától már láthatóvá is válnak. Még egy érdekesség, amíg nekünk, embereknek a tejfogak után csontfoguk lesz, addig a cápák életük során akár 40-szer is fogsort cserélnek. És ha már az állatoknál tartunk, a szúnyogoknak 47 foguk van, a csigáknak pedig 25, de az mind a nyelvükön helyezkedik el.

A fogzománc testünk legkeményebb része
A fogzománc nem más, mint a fog felszínét képező és legtöbb ásványi anyagot tartalmazó anyag. A fog három legfőbb alkotórésze a dentin, a fogcement és a zománc, amely áttetsző, a fog színét az alatta lévő dentin színe határozza meg. A rossz táplálkozás és nem megfelelő fogápolás miatt sajnos érzékenyekké válhatnak a fogaink, majd beindulhat a szuvasodás is. A fog fluoridtartalma segít abban, hogy a fogzománc ellenállóbb legyen a fogszuvasodással szemben.

Egy ember az élete során átlagosan 38 napot tölt fogmosással összességében
De ennek ellenére, a legtökéletesebb fogmosással is a fogaink felületének kb. 85%-át tudjuk megtisztítani. Előfordul, hogy a nehezen elérhető helyeket csak fogorvos segítségével, fogtisztítással vagy fogkőleszedéssel lehet alaposan megtisztítani. A fogkövek a nyálból kivált és a lepedékre rakódott kálcium- és magnéziumsókból alakulnak ki. Ennek képződését a rendszeres és alapos fogtisztítás mellett az ecetes saláták illetve savanyú italok fogyasztásával tudjuk csökkenteni. Figyelem, az étkezés után történő azonnali fogmosás károkat okozhat, ugyanis a fogkefével tovább dörzsöljük a savhatásnak kitett fogainkat. A teljes szájápoláshoz a nyelv tisztítása is beletartozik, mely segít a megelőzni a baktériumok elszaporodását.

A cukor fogyasztása és a fogromlás nincs összefüggésben
A Vipeholm kutatás arra világított rá, hogy a fogak romlásában nem az elfogyasztott édességek mennyisége, hanem a fogyasztás gyakorisága számít. Az Osakai Egyetem kutatóinak felfedezése alapján pedig a csokoládé, illetve a csokival bevont édességek fogszuvasodást okozó hatása kisebb, mint a cukorkáké. A kakaóbab ugyanis antibakteriális hatású, ezáltal csökkenti a szájüreg kóros baktériumainak a szaporodását, valamint speciális fedőréteggel vonja be a fogakat, ami segíti a fogzománc ellenálló-képességét. A cukormentes rágógumi elősegíti a fogak épen tartását, mivel rágás hatására fokozottan termelődik a nyálunk, ezért a savak sokkal hamarabb felhígulnak a szájban. Egy újabb érdekes adat, a szánk 23659 liter nyálat termel életünk során. Ez a mennyiség elég lenne két úszómedence megtöltésére.

A mosoly az első dolog, ami feltűnik egy emberen.
Legalábbis az Amerikai Parodontológiai Akadémia felmérése alapján, a válaszadók 50%-a ezt a választ adta. Úgy gondolom, ezzel az állítással sokan egyetértenek. Az első benyomás egyértelműen lényeges mind magánéletben, mind munkánk során. A mosoly segítséget ad a pozitív megítélésben, illetve az önbizalom növelésében. Legyen szó akár kozmetikai kezelésről, vagy akár hosszasabb, komplexebb eljárásról, soha nem késő, hogy elérjük azt a mosolyt, amiről álmodunk. A tökéletes fogsor és ragyogó mosoly elérésében pedig segítséged ad a HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó.


Azért nem árt ezek után, ha kikalkulálod, mennyibe kerülne, ha láthatatlan fogszabályoznál:


Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig tartana a kezelésed, kattints a gombra!

Kezelés Kalkulátor
Kapcsolatfelvétel
Üzenj nekünk